Drumul de acces spre pârtia de ski de la Luna Şes a fost modernizat

lunases1lunases2lunases3 lunases4 lunases5
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare a efectuat azi, 6 noiembrie o ieşire în teren cu scopul de a evalua stadiul de executare a lucrărilor în zona turistică Luna Şes. Zilele trecute s-a aşternut primul strat de asfalt pe traseul de drum de 8,4 km ce duce la pârtia de schi de la Luna Şes urmând ca până sâmbătă, 9 noiembrie să fie finalizate lucrările şi la stratul de uzură.
Alături de preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef şi cei doi vicepreşedinţi, Mircea Govor şi Rudolf Riedl au participat şi directorul executiv al Asociaţiei Intercomunitare „Luna Şes”, Nicolae Bura, primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca dar şi reprezentanţi ai firmelor care execută lucrările de asfaltare a drumului de acces la pârtia de schi.

„Noi ieşim mai des şi monitorizăm investiţiile de aici. Eu împreună cu conducerea CJ am considerat că este important să prezentăm aceste lucruri şi locuitorilor judeţului Satu Mare. Sătmărenii trebuie să ştie că se lucrează intens în judeţ. Datorită Guvernului Ponta şi a USL, judeţul Satu Mare este în atenţia guvernanţilor şi astfel am reuşit să atragem sume importante de bani. Până în momentul de faţă a fost aşternut stratul de bază, ce are o grosime de 6 cm peste care vine stratul de uzură (de 4 cm). Mai vreau să vă spun că de-a lungul acestui traseu, până la baza pârtiei de schi s-au amenajat parcări iar în final drumul va fi marcat corespunzător. Primăria Negreşti mai trebuie să scoată din circuitul silvic pădurea de care e nevoie pentru a finaliza pârtia de schi”.

În luarea de cuvânt vicepreşedintele Mircea Govor a declarat că „curent şi canalizare este aşa că se pot deja cumpăra terenuri la Luna Şes. Pentru finalizarea drumului de acces până la pârtia de schi au fost alocate 6.700.000 lei. Astfel, făcând un simplu calcul sunt ceva bani investiţi aici. Drumul costă 18.000.000 lei, curentul 4.000.000 iar pârtia 26.000.000 lei”.
Primarul oraşului Negreşti-Oaş şi-a arătat convingerea că până la anul lucrările la pârtia de schi vor fi finalizate. „Vrem ca această zonă turisică să fie frecventată în toată perioada anului. Este cel mai important proiect din judeţul Satu Mare în momentul de faţă. În perioada următoare spaţiile de la biserică şi până la baza pârtiei vor fi scoase la licitaţie. Aşteptăm investitorii să fie alături de noi”.

Un Comentariu la "Drumul de acces spre pârtia de ski de la Luna Şes a fost modernizat"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.