Atenție la escroci !

bani

Pornind de la un caz care le-a fost reclamat poliţiştilor în cursul zilei de luni, 4 noiembrie oamenii legii ne recomandă multă prudenţă cu privire la persoanele care, bazându-se pe buna noastră credinţă ulterior ne păgubesc de diferite bunuri şi bani.

Femeia le-a povestit oamenilor legii că la ușa locuinței sale s-a prezentat dimineața un bărbat care i-a cerut bani de scutece pentru copilul său. Pentru a face credibilă povestea, bărbatul i-a spus că este ruda vecinilor de la parter și abia acum a ajuns din Ungaria cu un copilaș mic. Femeia, de bună-credință, i-a dat bărbatului 100 de lei, însă Dominik G., din Satu Mare, depistat mai târziu de polițiști, s-a dovedit a fi, nu un tată grijuliu, ci doar un suspect într-un dosar de înşelăciune întocmit de polițiști pe numele său.

Astfel poliţiştii ne recomandă să fim atenți la persoanele care încearcă prin diferite metode să ne câștige încrederea și apoi ne păgubesc de sume de bani sau diverse bunuri. „Nu vă lăsați convinși de povești concepute special de escroci pentru a vă induce în eroare, verificați informațiile primite, iar dacă bănuiți că sunteți în fața unui infractor, nu ezitați să apelați numărul de urgență 112 !”, ne recomandă conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.