Laura Bota: “USL scoate în stradă medicii nemulţumiţi !”

laura-bota

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Satu Mare, dr. Laura Bota este de părere că actualul guvern este nepăsător faţă de sistemul de sănătate şi consideră că prin politicile şi măsurile dezastruoase de rectificare bugetară, sistemul de sănătate va intra în colaps. În continuare vă prezentăm poziţia Laurei Bota cu privire la problemele din sănătate sintetizate într-un comunicat de presă remis redacţiei:
“În calitate de preşedinte al PMP Satu Mare, dar şi în calitate de medic sesizez că acest guvern este nepăsător faţă de sistemul de sănătate şi intrarea în comă a acestuia este iminentă dacă măsurile actuale se menţin ?
La ultima rectificare bugetară Ministerul Sănătăţii a rămas fără 54,5 milioane de lei. În acest mod prin politicile guvernamentale şi măsurile dezastruoase a rectificării bugetare sistemul de sănătate va intra în colaps.
Iată că doar astăzi, aproape 5 000 de medici au ieşit nemulţumiţi în stradă, manifestându-şi astfel îngrijorarea faţă de distrugerea sistemului sănătăţii publice.
Angajaţii din sănătate cer minimum 6% din PIB pentru Ministerul Sănătăţii .Mai cer o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, dar şi apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi.
Personal, cred că atotştiutorul Ministru Eugen Nicolaescu nu va fi prea afectat de nemulţumirea manifestanţilor cu toate că pe catafalcul pe care se află sănătate este fotografia sa.
Urmează, spun protestatarii, greva generală şi demisii în bloc.
Pentru sănătate – NU, pentru educaţie – NU, pentru ANI – NU, pentru CORUPŢIE – DA, acestea sunt măsurile definitorii ale acestui guvern format din incompetenţi, mincinoşi, conduşi de cel mai slab premier din istoria post-decembristă a României.

Secretar regional PMP
Preşedinte PMP Satu Mare
Dr. Laura Diana BOTA”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.