Sindicaliştii din învăţământ au pichetat azi Prefectura Satu Mare

invatamant
Modificarea legii educaţiei naţionale, alocarea unui procent de 6% din PIB pentru educaţie, debirocratizarea actului educaţional, depolitizarea sistemului de învăţământ preuniversitar, deblocarea posturilor didactice auxiliare şi o lege pentru salarizarea personalului din învăţământ care să ţină seama de importanţa acestei categorii sociale sunt doar câteva dintre revendicările profesorilor exprimate în cadrul acţiunii de astăzi, 24 octombrie din faţa Palatului Administrativ.

La pichetarea Instituţiei Prefectului organizată de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) Satu Mare şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” au participat aproximativ 25 de cadre didactice.

În luarea de cuvânt, preşedintele SIP, filiala Satu Mare, Ioan Drăgan a declarat că pe lângă acţiunea de azi în data de 31 octombrie este programată o întâlnire cu parlamentarii sătmăreni ce va avea ca temă învăţământul şi Legea Dialogului Social. Totodată, la începutul lunii viitoare, 4 noiembrie sindicaliştii sătmăreni vor participa la un protest organizat în capitală.

Revendicările profesorilor au fost depuse la Instituţia Prefectului care urmează să transmită Guvernului nemulţumirile cadrelor didactice prezente la acţiunea de azi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.