Stadionul Olimpia s-ar putea prăbuși în urma unui cutremur

olimpia-minerulmotru5
Stadionul Olimpia din Satu Mare, Hotel „Oşanul” din Negreşti-Oaş, Biserica ortodoxă din Babţa sau clădirea de pe strada Rândunelelor din municipiul, reşedinţă de judeţ sunt doar câteva dintre clădirile care, potrivit Inspectoratului de Stat în Construcţii sunt vulnerabile la eventualele mişcări seismice şi se pot prăbuşi.

Acest fapt a fost făcut cunoscut în cadrul şedinţei de azi, 18 octombrie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit reprezentantului Inspecţiei de Stat în Construcţii din rezultatele expertizei efectuate în cursul anului 2007 reiese că anumite sectoare ale Stadionului Olimpia nu ar fi sigure în cazul în care publicul ar fi prea numeros.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef consideră însă că acele expertize trebuie puse sub semnul întrebării deoarece au fost comandate de autorităţile de la acea vreme care s-au gândit să demoleze construcţia. Acesta a declarat că va cere o nouă expertiză a Stadionului Olimpia deoarece trebuie ştiut clar unde trebuie efectuate modificări în structura de rezistenţă a construcţiei pentru a reduce la minim riscurile producerii unei nenorociri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.