Rasturnare de situație în cazul Harbula Tamas

Harbula Tamas
Se pare că tânărul de 27 de ani dispărut miercuri, 16 octombrie de acasă nu este angajat la RDS Satu Mare. Reprezentanţii firmei neagă că ar fi avut sau, ar avea în prezent un angajat cu numele de Harbula Tamas.

Ceea ce la început a fost doar un zvon se pare că se adevereşte. Reprezentanţii firmei spun că tânărul nu ar fi angajatul companiei. Acest lucru ne-a fost confirmat şi de o agenţie de imobiliare din Satu Mare prin intermediul căreia tânărul de 27 de ani ar fi dorit să-şi achiziţioneze o casă. După ce şi-a manifestat intenţia de a cumpăra o casă acesta le-a spus (după mai multe insistenţe) celor de la agenţie că lucrează la RDS însă în urma verificărilor efectuate de către aceştia a reieşit că bărbatul i-a indus în eroare.

Potrivit reprezentanţilor agenţiei în cauză, povestea a început în luna august când Harbula Tamas i-a sunat că a găsit o casă care i-ar conveni şi care se vinde prin intermediul acelei agenţii. „Avem toate datele lui Harbula Tamas, începând de la numărul de telefon şi până la datele personale deoarece noi vrem să ştim cu cine avea de-a face. După ce ne-a sunat insistent că el doreşte doar o anumită casă am fixat o zi şi o oră de întâlnire pentru a vedea casa. Este vorba despre locuinţa unui poliţist care şi-a scos imobilul de vânzare. Casa costă 135.000 de euro. Când l-am întrebat cum doreşte să plătească a spus că cu bani cash. A văzut casa după care ne-a sunat după vreo două zile şi ne-a făcut o oferă. Noi am transmis oferta respectivă proprietarului dar acesta nu a dorit să lase din preţ”, spune reprezentantul agenţiei imobiliare.

Până la urmă Harbula a fost de acord cu preţul iar cei de la agenţie au început demersurile şi anume să comande CF-ul şi certificatul energetic şi să pregătească toate actele necesare. „Dar domnul Harbula nu ne-a mai răspuns la telefon. Am plătit noi la notariat acele acte. A apărut după vreo săptămână şi ne-a spus că nu a răspuns la telefon deoarece a fost în Ungaria. Noi l-am rugat să vină să-şi plătească datoria dar nu a mai venit. După ce l-am tot sunat şi nu ne-a răspuns la telefon, am renunţat să-l mai contactăm”, spun cei de la agenţie.

Reprezentanţii agenţiei au dorit să verifice dacă clientul lor are un venit astfel că au sunat şi la RDS. Conducerea firmei respective le-a spus că nu au niciun angajat cu acest nume.
Cert este faptul că Harbula a dispărut. Izabela Harbula, soţia acestuia spune că îl cunoaşte de 10 ani de zile şi că sunt căsătoriţi de aproximativ trei săptămâni dar că ea nu ştie nimic despre veniturile acestuia. „Tot timpul avea bani la el. Nu mai ştiu ce să cred. Nu l-am întrebat niciodată nimic despre locul său de muncă”, spune femeia.

Angajaţii agenţiei spun că bărbatul ar fi renunţat să mai insiste cu privire la cumpărarea imobilului după ce a aflat că proprietarul locuinţei este un poliţist. „I-am spus să vină să plătească contravaloarea serviciilor achitate de noi la notariat deoarece proprietarul casei e poliţist şi acesta îl va căuta. Dar nu ne-a mai sunat şi nici nu ne-a mai răspuns la telefon”, spune una dintre angajate.

Aceştia suspectează şi faptul că bărbatul ar face parte dintr-o bandă de hoţi care umblă să vadă case mari pentru ca apoi să meargă să fure. În ceea ce priveşte căsătoria, directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor, Ionel Torja a confirmat pentru Sătmăreanul că Izabela Merkel şi Harbula Tamas s-au căsătorit la Satu Mare, în data de 3 octombrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.