Vă place Brahms?

Concert
Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei organizează duminică, 20 octombrie, cu începere de la ora 18.00 un concert extraordinar intitulat „Vă place Brahms ?”, susținut de Răzvan Suma (violoncel) și Josu Okiñena (pian). Evenimentul va avea loc la Castelul Karolyi din Carei.

Cei doi artiști au pornit într-un turneu național în 12 orașe din țară între care au inclus și municipiul Carei.

Prin repertoriul impresionant pe care l-a realizat în cele peste cinci sute de recitaluri și concerte susținute în turneele din Europa, America de Nord, America de Sud, Africa și Asia, Răzvan Suma a dovedit o mare sensibilitate și intuiție muzicală, o tehnică performantă redând impecabil, prin diversitatea sonorităților, specificul stilistic al fiecărei piese.

În ultimii ani Răzvan Suma a realizat o serie de înregistrări speciale, inclusiv pentru Fonoteca de Aur a Societății Române de Radio, 5 CD-uri, precum și transmisiuni în direct la posturi de radio și televiziune. În anul 2000 obține diploma de licență a Academiei de Muzică din București la clasa maestrului Marin Cazacu, iar în 2002 studiază în cadrul programului „Artist Diploma” la Longy School of Music (Cambridge, Statele Unite). Răzvan Suma devine în anul 2010 solist concertist al orchestrei Societății Române de Radiodifuziune din București.

Josu Okiñena este profesor universitar și șef de catedră al departamentului de cercetare și doctorate la Universitatea Muzikene din San Sebastian. Are o activitate solistică importantă alături de artiști precum Alan Gampel, Migel Etuarte, Almudena Ortega sau Maite Maruri. A studiat la Conservatorul Superior de Muzică din San Sebastian, cu Marisol Imaz, obținând premiul întâi pentru pian și muzică de cameră, la absolvirea acestei instituții. A cântat cu soliști precum Eduard Wulfson, Marta Almajano, Itxaro Mentxaka, Enrique Baquerizo, Lola Casariego.

Întâlnirea cu violoncelistul Răzvan Suma datează din anul 2003 și este una dintre cele mai stabile și fructuoase colaborări, însumând peste 70 de concerte de atunci, împreună, perindându-se prin Spani, Argentina, România sau Lanzarote, fiind prezenți pe cele mai importante scene.

Organizatorii acestui eveniment sunt Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare și Asociația Culturală Analia Selis. Intrarea este liberă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.