CEDO: Site-urile sunt responsabile legal pentru comentariile lăsate de utilizatori

comentarii

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, joi, că instanţele din Estonia au procedat corect amendând Delfi, unul dintre cele mai mari site-uri de ştiri din ţară, care a fost dat în judecată pentru comentariile anonime ofensatoare vizând un articol, transmite MEDIAFAX.

Şapte judecători ai Uniunii Europene au stabilit că site-ul de ştiri din Estonia este responsabil din punct de vedere legal pentru comentariile ofensatoare pe care le lasă utilizatorii, informează pcworld.com.

În ianuarie 2006, Delfi a publicat un articol despre decizia unei companii de feriboturi de a schimba rutele, ceea ce a dus la întârzieri în deschiderea unor drumuri alternative mai ieftine către unele insule. Mai mulţi cititori au scris comentarii jignitoare şi ameninţătoare la adresa companiei şi a proprietarului ei. Drept urmare, proprietarul companiei a dat în judecată Delfi, în aprilie 2006, şi a primit 433 de dolari despăgubiri.

Un Comentariu la "CEDO: Site-urile sunt responsabile legal pentru comentariile lăsate de utilizatori"

  1. Dumitru   20 martie 2014 at 10:24 am

    Daca s-ar proceda la fel si la noi cu mass media ar da faliment cel putin jumatate din ziarele si televiziunile din tara, sunt mult prea permisivi cu ele si mult prea ingaduitori.

    Răspunde

Scrie un comentariu