Liceul Teologic Ortodox implicat într-un proiect Comenius

coica-roca

Primarul Dorel Coica împreună cu viceprimarul Radu Roca au participat azi, 8 octombrie la Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” din Satu Mare la deschiderea unui proiect Comenius intitulat “Let me know you: united in diversity” – “Permite-mi să te cunosc: uniţi în diversitate”. Proiectul se desfăşoară pe parcursul a 2 ani cu participarea unor şcoli din Turcia, Italia, Polonia, Bulgaria, Lituania, Spania şi România.

Fiecare ţară organizează o întâlnire la care participă elevi şi profesori din celelalte state acest lucru făcând posibilă o mai bună cunoaştere a celorlalţi. Tema proiectului este promovarea identităţii culturale a fiecărei ţări. La întâlnirea din România vor fi prezentate oficialităţilor ritualul de nuntă tradiţională oşenească precum şi bucătăria românească.

Întâlnirea de proiect din România se desfăşoară cu binecuvântarea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, cu sprijinul Primăriei Satu Mare, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Instituţiei Prefectului judeţului Satu Mare.

“Proiectul are o importanţă majoră atât pentru liceu cât şi pentru comunitatea sătmăreană deoarece prin acest parteneriat ne facem cunoscute valorile culturale româneşti în ţările Uniunii Europene” a declarat edilul şef în conferinţa de deschidere a proiectului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.