Procesul fraţilor Maghiar a început cu o amânare

student
Procesul diplomelor false în care sunt inculpaţi Adrian şi Teodor Maghiar, fiii fostului rector al Universităţii din Oradea, Teodor Maghiar a început cu o amânare.

Magistraţii Judecătoriei Satu Mare au admis în şedinţa de azi, 7 octombrie solicitarea celor doi învinuiţi de a primi un nou termen, motivându-şi cererea prin faptul că trebuie să-şi angajeze avocat şi să-şi pregătească apărarea.

Vă reamintim că cei doi fraţi au fost trimişi în judecată la sfârşitul anului trecut (2012) într-un dosar în care sunt învinuiţi de fals intelectual. Iniţial procesul a început la Curtea de Apel Oradea dar apărătorul de la acea vreme a fraţilor Maghiar, Răzvan Dosneanu a solicitat strămutarea cazului la Satu Mare. Acesta şi-a motivat cererea spunând că intensa mediatizare a procesului ar putea avea efecte negative asupra soluţionării cazului. Potrivit procurorilor cei doi fraţi se fac vinovaţi de semnarea şi eliberarea mai multor diplome false unor cetăţeni italieni. Următorul termen a fost stabilit pe data de 18 noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.