Caravana SEV vine şi la Satu Mare

Caravana

În perioada 15 septembrie-25 octombrie, Caravana SEV pune în mişcare 390 de organizaţii interesate să devină active în cadrul programului Serviciului European de Voluntariat (SEV), iniţiativă sprijinită de Comisia Europeană.

Caravana SEV trece prin 26 de localităţi din tot atâtea judeţe din ţară şi va cuprinde evenimente la care vor fi invitate câte 15 organizaţii interesate de acest proiect din fiecare locaţie. Potrivit celor declarate de reprezentanta Asociaţiei pentru Copii şi Tineri „ACT 4 U” din Satu Mare, Bianca Durkovics, de fapt este vorba despre cursuri de popularizare a Serviciului European de Voluntariat. Acţiunea de la Satu Mare va avea loc în data de 5 octombrie, de la ora 10.00 la sediul Asociaţiei pentru Copii şi Tineri „ACT 4 U” de pe Bulevardul Vasile Lucaciu, nr. 8.

Caravana SEV face parte din proiectul „gONG: Voluntariatul intră în scenă!”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul TiA – Structuri de Suport SEV, derulat de Pro Vobis în parteneriat cu asociaţiile: „A.R.T. Fusion”, „Creativ”, „Team for Youth” şi Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

Serviciul European de Voluntariat este un program al Comisiei Europene, finanţat prin programul Tineret în Acţiune (www.tinact.ro), care stimulezează mobilitatea transnaţională şi implicarea în proiecte de voluntariat a tinerilor. SEV permite tinerilor cu vârste între 18 şi 30 de ani să desfăşoare stagii de voluntariat pentru perioade de la câteva săptămâni până la 12 luni în organizaţii dintr-o altă ţară decât cea de reşedinţă. SEV promovează coeziunea socială, solidaritatea şi toleranţa între tinerii europeni, cât şi cetăţenia activă. Programul este o oportunitate de dezvoltare personală şi profesională adresată tinerilor europeni. Anual, cîteva mii de tineri europeni, printre care şi români, participă la stagii SEV în Europa.

Mai multe detalii despre SEV găsiţi pe pagina www.voluntareuropean.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.