UDMR Satu Mare se împotriveşte organizării a două evenimente dedicate „Zilelor Recoltei”

Kereskenyi-pataki
UDMR Satu Mare nu este de acord cu organizarea a două sărbători dedicatele „Zilelor Recoltei”. Liderii sătmăreni ai formaţiunii politice consideră că alocarea sumelor necesare celor două evenimente denotă „o folosire nepotrivită a banilor publici”. Conducerea UDMR Satu Mare a trimis pe adresa redacţiei noastre o scrisoare deschisă prin care şi-au manifestat dezacordul cu privire la organizarea celor două evenimente.

În continuare vă redăm textul integral al scrisorii semnate de liderii UDMR Satu Mare:
Pe această cale dorim să vă exprimăm, în numele locuitorilor județului și al municipiului Satu Mare faptul că nu suntem de acord cu organizarea a DOUĂ evenimente de către instituțiile conduse de dvs., două evenimente având aceeași temă: sărbătoarea Zilei Recoltei. În opinia noastră, alocarea sumelor considerabile pentru aceste spectacole reprezintă o folosire nepotrivită a banilor publici, deoarece există priorități și probleme mult mai importante în oraş şi în judeţ ce trebuiesc rezolvate prin aceste resurse financiare:
• Pe baza sumelor cheltuite cu ocazia Zilelor Județului putem estima ca aceste două evenimente să necesite bugete de peste 100.000 RON.
• Autoritățile locale, grădinițele, școlile noastre, instituții în domeniul social se confruntă cu probleme financiare, probleme ce se vor accentua cu sosirea iernii şi a facturilor de încălzire.
• Majorarea taxelor şi impozitelor locale, măsură impusă de guvernul USL la începutul anului este nejustificată dacă sunt sume disponibile pentru spectacole şi distracţie!
• Susținem producătorii locali, însă avem convingerea că promovarea lor și a produselor sătmărene trebuie să se manifeste printr-o strategie coerentă, prin activități și investiții reale, cum ar fi reabilitarea piețelor, crearea condițiilor de vânzare-cumpărare în aceste locații.
• Pe de altă parte, nu credem că interesul sătmărenilor este invitarea la Ziua Recoltei sătmărene a producătorilor din alte județe, creând concurență neloială față de producătorii locali!
• Avem impresia că în pofida avertizării de luni a domnului prim-ministru Victor Ponta, conducătorii judeţului doresc să facă risipă de bani publici în formă continuată ignorând în continuare interesele generale a locuitorilor, numai pentru a crea o imagine care a fost afectată în ultimul timp şi doresc să pregătească campania electorală pentru candidatul lor la alegerile parlamentare din colegiul 2, respectiv distragerea atenţiei de la gravele abateri şi greşeli comise.
Prin prezenta vă recomandăm regândirea acestei risipiri de bani publici, folosirea resurselor financiare pentru rezolvarea problemelor importante şi dorim să vă reamintim că sloganul USL în campaniile anterioare a fost “Dreptate până la capăt” şi nu “Distracţie la maxim”.

Cu respect din partea locuitorilor judeţului şi a municipiului Satu Mare,

Pataki Csaba – președintele organizației județene a UDMR
Kereskényi Gábor – președintele organizației municipale a UDMR
Maskulik Csaba – lider grup consilieri UDMR, Consiliul Local Satu Mare
Kovács Máté – lider grup consilieri UDMR, Consiliul Județean Satu Mare”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.