Pensionarea este rodul dulce al muncii de o viaţă şi înţelepciunea unui nou început !

pmp
Astăzi, 2 octombrie președinte Partidul Mişcarea Populară (PMP) Satu Mare, dr. Laura Bota, Aurelian Vineaţă, preşedinte Organizaţiei municipal a PMP Satu Mare, Mircea Golea, preşedinte Organizaţiei de Seniori, au desfăşurat o acţiune de ajutorare a bătrânilor din căminele de nefamilişti situate pe strada Ion Ghica. Astfel, cei fără de sprijin au primit produse alimentare şi apa minerală, cu promisiunea că nu se va uita de ei în perioada următoare.

“În ţările dezvoltate, sărbătorirea acestei zile este un prilej de a exprima recunoştinţa şi respectul societăţii faţă de persoanele în vârstă, pentru aportul la realizarea valorilor materiale şi spirituale create de aceştia, în perioada activă şi, în consecinţă, să li se asigure o viaţă demnă, lipsită de grijile zilei de mâine. Din nefericire, prea mulţi vâstnici din România se confruntă cu lipsuri de tot felul, din cauza veniturilor insuficiente, pentru a-şi satisface cerinţele de hrană, medicamente, încălzirea locuinţelor, să nu mai vorbim de nevoile cultural-sociale. Pensionarii consideră că trebuie respectate prevederile Legii pensiilor, ca valoarea punctului de pensie să fie de 45% din salariul mediu brut pe economie, începând cu 2014, deoarece califică acesta drept un gest de dreptate socială din partea guvernului. În fiecare an, începând cu 1 octombrie 1991, se sărbătorește “Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”. Această zi a fost stabilită în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin vot unanim al reprezentanţilor ţărilor participante. “Cine nu are bătrani, să-și cumpere!”, spune un vechi proverb românesc şi are substratul că întotdeauna trebuie să ne bazăm în tot ce facem şi pe “sfatul bătranilor”. Partidul Mișcarea Populară – un partid nou pe scena politică – are în structură Organizaţia de Seniori a partidului, iar filialele din ţară au structuri în acest sens, bine definite.

La Satu Mare, Organizaţia de Seniori aşteaptă cu încredere ca orice persoană care doreşte să sprijine direcţiile şi liniile noastre să vină alături de noi. Va fi binevenită ! Ne alăturam și noi celor care sărbătoresc aceasta zi și subliniem foarte clar că nu am uitat şi nu vom uita nici pe viitor de datoria noastră faţă de părinţii şi bunicii noştri, care merită o viaţă mai ușoară, lipsită de grija hranei şi a medicamentelor. Este de datoria noastră, a politicienilor, să dezvoltăm programe şi să găsim soluţii care să ducă la bunăstarea acestor oameni, fără să uităm că această perioadă a vieţii ne urmează la fiecare în parte” a declarat dr. Laura Bota.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.