Sătmăreanul Radu Doroş este campion european la şah

Radu-Doros1
Sătmăreanul Radu Doroş a cucerit medalia de aur și titlul de campion european la șah juniori în cadrul competiţiei ce se desfăşoră în această perioadă la Budva (Muntenegru). Titlul de campion european a fost câștigat la categoria șah dezlegări, o probă inedită a “sportului minţii”.

La această probă sătmăreanul nostru s-a luptat cu 25 de concurenţi. Radu Doroş este legitimat la LPS Satu Mare şi îl are ca maestrul pe Cătălin Ardelean.

Şahistul sătmărean nu este la prima medalie cucerită la o competiție de o asemenea anvergură. Astfel, în 2010, la Pardubice (Cehia) a câştigat medalia de argint cu echipa României, la Campionatul European sub 18 ani, iar în 2011, la Iaşi, medalia de bronz (tot cu echipa României, la Campionatul European sub 18 ani). De asemenea, a ocupat locul IV la individual, sub 14 ani, la Campionatul European (Italia, 2009) și s-a întors cu un loc V de la Campionatul Mondial individual (16 ani, Brazilia, 2011).

La competiţia din Muntenegru mai participă şi un alt sătmărean, Alex Geiger. Acesta a ocupat locul 14 la șah rapid şi locul 16 la şah dezlegări, la categoria 14 ani.  Azi, 30 septembrie încep probele la categoria șah practic, acolo unde cei doi sătmăreni vor avea o concurenţă destul de puternică. Radu Doroş este elev în clasa a XII-a A la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” din Satu Mare, la profil Matematică-Informatică bilingv.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.