Servicii ultramoderne la AJOFM Satu Mare

eajofm

Alături de alte patru instituţii din ţară, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare va beneficia de o aplicaţie ce are ca scop introducerea unui serviciu de self service ce va putea fi accesată de pe calculatorul personal, de pe touch screen-ul din sediile AJOFM şi de pe telefonul mobil, folosind www.eajofm.ro. Valoarea totală a proiectului este de 8.324.964,44 lei din care 5.035.260,75 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă.

În acest proiect sunt implicate cinci Agenţii Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi anume cele din: Sibiu, Satu Mare, Hunedoara, Dâmboviţa şi Vaslui. Aplicaţia este destinată:

– persoanelor care au loc de muncă dar care vor să fie în legătură permanentă cu informaţiile din piaţa muncii
– şomerilor indemnizaţi şi neindemnizaţi
– angajatorilor şi angajaţilor din AJOFM.

Cu ajutorul acestei aplicaţii, persoanele fizice pot să configureze CV-ul în format europass precum şi scrisori de intenţie, toate acestea folosind modulul „e-Urnă”. Totodată, şomerii indemnizaţi primesc alerte cu privire la data prezentării la viză (viză pe care o pot efectua de la orice punct din ţară care face parte din acest proiect). Alertele se primesc pe diverse canale, inclusiv prin apel telefonic folosind tehnologia „text to spech” dezvoltată de firma iQuest Technologies.

De asemenea, şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi primesc consiliere pe portal atât din partea angajaţilor AJOFM prin recomandări de locuri de muncă disponibile cât şi automat din partea sistemului. Pentru a putea efectua viza în forma electronică, șomerii vor fi constrânşi de către sistem să dețină un CV și să onoreze eventualele recomandări de locuri de muncă, scopul final fiind reintegrarea acestora pe piața muncii.

Portalul permite angajaţilor AJOFM configurarea de alerte şi de informaţii destinate tuturor categoriilor de utilizatori, informaţii actualizate şi în concordanţă cu exigenţele fiecărei categorii. Aceştia au acces la rapoarte și pot face recomandări de locuri de muncă persoanelor fizice aflate în evidenţa AJOFM.

Prin intermediul acestei aplicaţii angajatorii au la dispoziţie mecanisme simple de comunicare a locurilor de muncă disponibile sau ocupate cu şomeri indemnizaţi la AJOFM, conform legii, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze la sediile acestora. De asemenea, aceştia au posibilitatea de a trimite declaraţiile rectificative către AJOFM, folosind portalul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.