Parlamentarii UDMR de Satu Mare vor vota împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană

Sedinta
În cadrul Comisiei de Dialog Social ce a avut loc azi, 27 septembrie deputaţii UDMR, Kereskenyi Gabor şi Erdei D. Istvan au declarat că vor vota împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană. La şedinţă au participat reprezentanţii mai multor asociaţii dar şi sindicalişti.

Reprezentantul Asociaţiei „Satu Mare-Oraş Verde”, Voinea Ungureanu a spus că această problemă este extrem de sensibilă având în vedere faptul că în urma lucrărilor de minerit va rămâne un lac uriaş de otravă.

Nagy Mark Janos de la Societatea Carpatină Ardeleană a declarat în cadrul şedinţei că protestul este împotriva tehnologiei bazate pe cianură şi nu a firmei care doreşte să înceapă lucrările de minerit. În cadrul întâlnirii cei doi deputaţi UDMR au anunţat că vor vota împotriva acestui proiect de lege. Potrivit celor declarate de Erdei D. Istvan un aspect neconstituţional al proiectului aflat în Parlament îl constituie faptul că firmei care face exploatare i se percepe o altă redevenţă decât altor firme care exloatează resurse naturale şi în acest caz fiind vorba de discriminare.

Deputatul Kereskenyi Gabor consideră că avizul pentru începerea exploatării cu cianuri ar trebuie să fie dat de Guvern şi nu de către Parlament deoarece ministerele sunt acelea care ar putea decide dacă se respectă legile în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.