284 de persoane și-au găsit de lucru la bursa locurilor de muncă

Bursa1
Mai puţin de jumătate dintre agenţii economici contactaţi de către conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Formei de Muncă (AJOFM) Satu Mare au participat la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, acţiune ce s-a organizat azi, 27 septembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor. Cu toate că evenimentul a fost organizat cu precădere pentru absolvenţi, la bursă au participat şi persoane din alte categorii.

La deschiderea oficială a bursei au participat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Adrian Ştef, subprefectul Cristian Sasu, viceprimarii Marcela Papici şi Radu Roca, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare Adina Filip, directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Mircea Ardelean şi alţii.

Potrivit celor declarate de directorul AJOFM Satu Mare, Marcel Maruşca din cei peste 100 de angajatori contactaţi la bursă au spus „prezent” doar 42 de firme. Statististic la bursa de azi au fost oferite 460 de locuri de muncă dintre care aproape un sfert sunt în domenii precum confecţii, agenţi de asigurări şi vânzători. Cei cu studii superioare au putut opta pentru unul dintre cele 32 de locuri de muncă, angajatorii căutând în special ingineri.

Din evidenţele AJOFM Satu Mare reiese că la bursa de azi au participat 960 de persoane din care 284 au fost selectate în vederea angajării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.