Contractul cu Florisal a fost prelungit pentru încă 6 ani

conslocal-florisalconslocal-florisal2conslocal-florisal3
Cu 17 voturi pentru şi patru împotrivă consilierii locali au votat pentru prelungirea pentru încă 6 ani a contractului cu firma de salubrizare SC Florisal SA Satu Mare. La şedinţă au participat şi un grup de democrat liberali  în frunte cu Sergiu Băbăşan ce aveau pancarte pe care scria „Jaful Florisal. Nu în numele meu. Nu din taxele mele”.

De la şedinţa de azi, 26 septembrie care s-a anunţat extrem de furtunoasă din cauza dezbaterii pe marginea proiectului de hotărâre cu privire la prelungirea contractului cu Florisal-ul au lipsit consilierii Nicolae Şuta (PDL) şi Radu Roman (USL). Şedinţa a fost prezidată de viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici.

Cele mai înverşunate discuţii le-a iscat, aşa cum era de prevăzut ultimul punct de pe ordinea de zi şi anume, prelungirea pentru încă 6 ani a contractului cu firma de salubrizare SC Florisal SA Satu Mare. Declarându-se ferm împotriva prelungirii contractului consilierul local Adrian Albu (USL) a declarat în luarea de cuvânt că „dacă votăm pentru prelungirea acestui contract ratăm oportunitatea de a intra într-o oarecare normalitate despre care s-a vorbit, dacă îmi aduc bine aminte, şi în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale. De-a lungul anilor au fost multe abuzuri din partea acestei firme concretizându-se în condiţionarea plăţii impozitelor şi taxelor, modificări de tarife şi aş putea să le enumăr la infinit. Îmi exprim tristeţea că mulţi dintre colegii mei vor vota pentru prelungirea acestui contract. Normalitatea ar fi fost să se facă o licitaţie. În concluzie, rămân cu tristeţea că am participat la această şedinţă”.

În luarea de cuvânt consilierul PDL Cozmin Raţiu a declarat că va vota pentru prelungirea contractului deoarece este vorba despre o firmă sătmăreană care dă de lucru la 300 de oameni. Poziţia consilierului democrat-liberal nu a fost tocmai bine primită de grupul PDL prezent la şedinţă, liderul acestora, Sergiu Băbăşan a intervenit pentru a întreba consilierii şi în special executivul „unde este valoarea investiţiei care s-a făcut? Există o redevenţă care trebuie încasată de Primăria Satu Mare! De ce nu se organizează licitaţie?”. Intervenţia lui Băbăşan a fost întreruptă de preşedintele de şedinţă care i-a cerut să intervină doar la „Diverse” şi atunci când i se dă cuvântul având în vedere că nici măcar nu a fost invitat la şedinţa de azi.

În luarea de cuvânt consilierul USL, avocatul Nicolae Bancea a subliniat faptul că el personal va vota împotriva proiectului de hotărâre deoarece acesta „nu întruneşte condiţiile de admisibilitate în forma în care a fost prezentată”. Potrivit interlocutorului „prelungirea unui contract impune efectuarea unui audit însă aici, cum bine ştim acest lucru nu s-a întâmplat ceea ce crează anumite nemulţumiri şi duce cu gândul la un caracter netransparenţial al acestui proiect de hotărâre. O asemenea activitate, cum este în cazul de faţă serviciul de salubrizare trebuie supusă unei licitaţii publice. Eu nu doresc ca să fie încălcate drepturile beneficiarilor şi în concluzie voi vota împotriva acestui proiect de hotărâre”.

În cea de-a doua intervenţie Albu a venit cu o propunere supunând atenţiei consilierilor varianta prelungirii contractului pentru 6 luni de zile perioadă în care executivul ar avea timpul necesar pentru a organiza o licitaţie. Însă propunerea acestuia a căzut.

În urma votului 17 consilier locali şi-au dat acordul pentru prelungirea contractului cu Florisal-ul iar patru aleşi locali au votat împotrivă. Alături de viceprimarul Marcela Papici au votat împotriva proiectului de hotărâre consilierii: Adrian Albu, Nicolae Bancea şi Radu Ardelean. Nu s-a înregistrat nicio abţinere.

 

14 Comentarii la "Contractul cu Florisal a fost prelungit pentru încă 6 ani"

 1. ALCIBIADE   26 septembrie 2013 at 5:13 pm

  babasene , las-o mai moale ,esti prea mic pentru un razboi asa mare .

  Răspunde
  • ARICIU   26 septembrie 2013 at 10:08 pm

   DATI-O AFARA PE LAZAROVICI ANGELA EA ESTE PRINCIPALUL PION AIA DE LA CAMERA 6.E O NEBUNA IMPREUNA CU SUCIU MARIANA AU FURAT PRIMARIA CU MILIOANE DE EURO.TINE 4 MAIDANEZI IN CASA DE LATRA TOATA NOAPTEA

   Răspunde
 2. ALCIBIADE   26 septembrie 2013 at 5:15 pm

  alegatorii sau cam saturat de latrai .

  Răspunde
 3. sebi   26 septembrie 2013 at 9:09 pm

  da, s-o saturat lumea de latrai! le place sa mearga asa, in turma si sa nu cracneasca. Ca pe vremea lui Ceausescu si a partidului unic!

  Răspunde
  • ilyes   26 septembrie 2013 at 10:11 pm

   SUCIU MARIANA,LAZAROVICI ANGELA,URSU LUCIA sunt cele 3 care fura pe acte sistematic banii satmarenilor.camera 6 dati buzuna si la puscarie

   Răspunde
 4. lulu   26 septembrie 2013 at 9:15 pm

  spagi pentru consilieri,pentru pnlista si masini scumpe pentru femeia PAPICI

  Răspunde
 5. Gigi   26 septembrie 2013 at 11:09 pm

  Toata stima si respectul pentru consilierii PNL.

  Răspunde
 6. Puia   26 septembrie 2013 at 11:15 pm

  Daca tot si-au facut plinul ar putea macar sa-si dea demisia maine toti cei care au votat proiectul. Ar fi un minim de bun simt.

  Răspunde
 7. Lexus   26 septembrie 2013 at 11:16 pm

  Tare imi miroase a parfum de DNA la Satu Mare.

  Răspunde
  • aciu   27 septembrie 2013 at 7:31 pm

   Sa nu uite DNA de Lazarovici Angela,Ursu Lucia,Suciu Mariana care sunt vinovate de semnarea tuturor contractelor cu aceste firme de drumuri,curatenie si rechizite.dati-le afara domn Primar cat le mai suportati?

   Răspunde
 8. Katy   26 septembrie 2013 at 11:23 pm

  JENANT! Sa va fie rusine tovarasilor consilieri ca domni nu cred ca va pot zice. Mai ales celor mai tineri si care sunteti la primul mandat. De la voi macar ma asteptam la o alta atitudine.

  Răspunde
  • marie   28 septembrie 2013 at 9:13 pm

   esti o udmr-ista proasta cu jenantu tau.

   Răspunde
 9. XYZ   27 septembrie 2013 at 4:35 pm

  CLAUDIU ARDELEAN DEMISIA!

  Răspunde
 10. Razvan   28 septembrie 2013 at 7:35 pm

  mesaj ptr primaru-mafiot Coica : mah ********** ce esti, vezi ce ai declarat la http://www.satmareanul.net/2012/03/28/consilierii

  Răspunde
 11. eniko   28 septembrie 2013 at 9:11 pm

  esti prost pai daca venea rosal al lui prigoana,divortai si tu ba prostanacule.

  Răspunde

Scrie un comentariu