UPDATE: Incendiu de proporţii azi noapte la un bloc de pe Ostrovului (foto)

incendiu-ostrovului11incendiu-ostrovului1incendiu-ostrovului2 incendiu-ostrovului3

UPDATE: Potrivit celor declarate de viceprimarul Radu Roca pentru Sătmăreanul, azi, 21 septembrie, s-a reușit îndepărtarea tablei zincate de pe acoperișul blocului urmând ca în cursul zilei de mâine să fie îndepărtată cenușa. De la același interlocutor am mai aflat că poliția locală a primit dispoziție ca în această perioadă să monitorizeze zona cu mare atenție pentru a preveni eventualele furturi din locuințele din blocul afectat de incendiu. Mâine între orele 9:00-10:00 va fi prezent la fața locului pentru a evalua situația și primarul Dorel Coica.

A fost necesară intervenţia a patru autospeciale cu apă şi spumă pentru a stinge incendiul izbucnit în noaptea de vineri, 20 spre sâmbătă, 21 septembrie la acoperişul blocului nr. 4 de pe strada Ostrovului din Satu Mare. Din primele investigaţii reiese că focul a fost provocat de oamenii străzii care obişnuiau să doarmă în podul blocului.

Locatarii imobilului au fost evacuaţi în toiul nopţii de către pompieri, poliţişti şi jandarmi. Din fericire nu s-au înregistrat victime însă pagubele materiale se ridică la suma de aproximativ 50.000 lei.

Ajunşi la locul incendiului la câteva minute după ora 02.00, pompierii militari au constatat că ardea acoperişul blocului pe o suprafaţă de aproximativ 750 metri pătraţi cu posibilităţi de propagare la apartamentele situate la etajul IV.

La locul incendiului s-a deplasat şi viceprimarul Radu Roca,  prefectul Eugeniu Avram, respectiv şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare, colonelul Dan Gheorghe. De asemenea, au fost mobilizate şi echipaje ale E-ON Gaz şi Electrica. Intervenţia s-a încheiat la ora 05.15.

La această oră (11.20) la faţa locului se află poliţişti şi pompieri care anchetează condiţiile în care s-a produs incendiul. Potrivit locatarilor podul blocului era un loc obişnuit de refugiu pentru oamenii străzii. „Aici poate intra oricine. De multe ori nici nu îndrăzneam să-i întrebăm unde se duc. Urcau pur şi simplu la etajul patru de unde ieşeau în pod”, spune una dintre locatare.

După prăpădul de azi noapte din acoperişul blocului a rămas doar o grămadă de tăblărie distrusă de foc. Locatarii, mai ales cei de la etajul IV al blocului sunt îngrijoraţi din cauza acoperişului distrus. „Sunt locuri unde apa folosită de pompieri s-a înfiltrat şi în apartamente. Sperăm să nu fie probleme dar ici-colo planşeul trebuie reparat. Vine iarna, nu o putem lăsa aşa”, spune unul dintre locatarii blocului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.