Festivalul Internaţional de Teatru pentru Studenţi „SPOT”, la a VII-a ediţie

Festival
Studenţi elveţieni, englezi, germani, maghiari, sârbi şi români sunt aşteptaţi în acest an la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Studenţi „SPOT”, ce se va desfuşura în perioada 18-25 noiembrie la Carei. Potrivit organizatorilor în acest an, în premieră, au fost invitaţi şi studenţi ai secţiilor de teatru de păpuşi de la nivelul şcolilor de actorie din Europa.

La eveniment vor participa viitori actori din Ţara Cantoanelor (Elveţia), studenţii Academiei „Athanor” dar şi reprezentanţi ai şcolilor de teatru din Târgu Mureş, Bucureşti, Cluj, Craiova, Sibiu, Timişoara, Iaşi, respectiv iniţiatorii unor mişcări teatrale independente din Kaposvar (Ungaria) şi Londra.

Spre deosebire de anii precedenţi desfăşurarea ediţiei 2013 a SPOT-ului va fi imortalizată şi pe pelicula de film, în urma unei colaborări cu regizoarea Paula Oneţ. În cadrul festivalului din acest an vor avea loc şi concerte susţinute de două trupe, una din Budapesta (Ungaria) iar a doua din Novi Sad (Serbia).

Spectacolele se vor desfăşura în sala de sport a Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”, în Castelul Karolyi dar şi în alte locaţii cu privire la care publicul amator de teatru va fi anunţat în timp util.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.