Concert rock la Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”

Concerte

Trupele „Decease” şi „Divided by Perception” din Cluj-Napoca, respectiv „Noir” din Carei şi „DOTS” din Satu Mare sunt protagoniştii concertului de sâmbătă (21 septembrie) seara, ce va avea loc de la ora 20.00 la Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei.

Trupa clujeană de Thrash/Death Metal „Decease” a luat naştere în anul 2011 la iniţiativa chitaristului Radu Vulpe şi a toboşarului George Alb. Câteva luni mai târziu trupa îl cooptează pe fratele lui Radu, Cătălin Vulpe în postura de basist. Rămând în formula de trio trupa ăşi începe activitatea interpretând un Thrash Metal specific anilor ’90 cu o influenţă masivă şi a genului Death Metal astfel încât până la sfârşitul aceluiaşi an reuşesc să termine partea de compoziţie pentru primul material discografic, iar până la sfârşitul lunii mai 2012 aveau deja finisate înregistrările pentru debutul acestora. În august 2012 se lansează primul videoclip oficial al piesei „Sadistic Enjoyment”, captând astfel atenţia atât a publicului cât şi a presei iar în decembrie trupa semnează un contract de colaborare cu casa de discuri Hatework/Asociaţia Culturală Manifest.

În februarie 2013 Hatework Records/ACM lansează primul material discografic al formaţiei intitulat „Exhort To Obliterate”, bucurându-se de un turneu de promovare prin ţară alături de formaţia „Morbid Carnage” (ungaria). De la lansarea albumului de debut şi până în prezent, „Decease” au concertat în aproape fiecare oraș important dinRomânia iar în luna august a anului 2013 s-au alăturat turneului european „At The Gate Of Sethu Part II” a trupei legendare de Death Metal, „Nile” susţinând şase concerte în ţări precum Polonia, Austria, Ungaria şi Cehia împărțind scena cu trupe ca „Vader”, „Hate”, „Ex Deo”, „Svart Crown”, „Trauma & Therapy”.

„Divided by Perception” a fost înfiinţată la sfârşitul lunii noiembrie 2012.
Obiectivul trupei este de a crea o muzică ce să fie pe placul ascultătorului indiferent de starea sa sufletească.

Trupa „Noir” a fost înfiinţată în anul 2000, membrii fondatori fiind Cosmin Peneghi (vocal) şi Marcel Floruţ (chitară, clape). Textele şi linia melodică aparţin solistului vocal Cosmin Peneghi. Primele demouri au fost înregistrate la studioul din Carei „Digital Prest” cu ajutorul lui Puiu Bărnuţiu (membru In Extenso). Au urmat concerte în Oradea, Biharia, Carei etc. În 2004 s-au finalizat înregistrările albumului „Katharsis” care conţine 12 piese. Acest album nu a fost lansat oficial niciodată. În 2006 formaţia „Noir” după o pauză de doi ani şi-a schimbat componenţa. Noua formulă fiind compusă din: Cosmin Peneghi (vocal), Deak Endre jr. (chitară), Nicu Molnar (bass), Gavril Molnar (chitară) şi Sanyika Binder (percuţie). În această formulă trupa a activat timp de 5 ani, în care au fost compuse piese noi. „Noir” a concertat în foarte multe locaţii printre care Satu Mare, Baia Mare, Sălaj, Carei, Ungaria, cel mai notabil eveniment este concertul din Satu Mare din 4 mai 2007 când trupa a cântat la evenimentul „Noaptea albă” organizat pe plan naţional. Proiectul noului album „Dansul marionetelor” nu a fost finalizat deoarece trupa din motive obiective îşi opreşte activitatea în vara anului 2011. În 2013 luna aprilie trupa „Noir” se întruneşte din nou după aproape doi ani de pauză, din vechea formulă mai fac parte Cosmin Peneghi şi Endre Deak jr. Acestora li s-au alăturat: Lenard Bacs (bass), Daniel Caraba (chitară), David Vicas (percuţie). Trupa „Noir” în formula actuală au susţinut un concert pe 29 iunie la Ludy Live Music Pub.

Trupa „DOTS” a fost înfiinţată în 21 septembrie 2012 şi abordează un stil alternativ-experimental, sunt invitaţi la concerte in Satu Mare, Carei şi alte localităţi din apropiere.

Organizatorii concertului de sâmbătă seara sunt Primăria şi Consiliul Local Satu Mare, respectiv Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.