Dan Stegerean consideră că peste 10% din pierderile de apă se datorează furturilor

Dan-Stegerean
Potrivit directorului SC Apaserv SA, Dan Stegerean, în această perioadă se analizează datele măsurătorilor efectuate cu noua aparatură cumpărată pentru laboratoarele mobile cu care se depistează pierderile din reţeaua de alimentare cu apă a municipiului, reşedinţă de judeţ.

Şeful Apaserv susţine că aproximativ 10-15% din pierderi se datorează furturilor de apă cauzând pagube consistente operatorului apă-canal. Potrivit acestuia se vor efectua controale împreună cu poliţiştii locali dar se are în vedere şi înlocuirea contoarelor vechi cu altele noi, mult mai performante, care vor putea transmite datele cu privire la consumul de apă direct la centrala Apaserv.

În altă ordine de idei, directorul Apaserv a declarat că deşi s-au înregistrat anumite întârzieri în derularea Masterplanului de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în judeţul Satu Mare, în cursul zile de joi, 19 septembrie se vor depune la Ministerul Mediului actele necesare pentru obţinerea unei noi finanţări în valoare de circa 120 milioane euro, în cadrul Axei 2 a aceluiaşi program ce se va derula în perioada 2015-2020.

Cu ajutorul acestei finanţări se vor putea extinde reţelele de apă şi canalizare şi în localităţile care nu au fost cuprinse în cadrul Axei 1 de finanţare ce se finalizează pe 31 decembrie 2015.

Un Comentariu la "Dan Stegerean consideră că peste 10% din pierderile de apă se datorează furturilor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.