Locuitorii din Băbăşeşti ameninţă cu blocarea drumului Satu Mare-Apa

prefectura
Locuitorii din Băbăşeşti, comuna Medieşu Aurit se plâng de faptul că modernizarea drumului Satu Mare-Medieşu Aurit-Apa s-a oprit şi că cimentul cu care a fost tratată fundaţia le intră în case iar aerul este aproape irespirabil.

Reprezentanţii locuitorilor din Băbăşeşti dar şi primarii din Medieşu Aurit – Silviu Zetea, Odoreu – Dumitru Pop şi Apa – Mihai Apan au fost azi, 13 septembrie în audienţe la prefectul Eugeniu Avram. La întâlnire a participat şi şeful Serviciului de Întreţinere din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Vasile Sabău dar şi reprezentanţii firmei Tehnic Asist care efectuează lucrarea pe tronsonul în cauză.

Primarul Silviu Zetea a declarat că locuitorii din Băbăşeşti se plâng de starea catastrofală a drumului şi că praful de ciment le intră în case iar fundaţia drumului se degradează pe zi ce trece în lipsa unui tratament asfaltic corespunzător. Mai mult deatât, Zetea a declarat că oamenii din sat sunt hotărâţi să blocheze drumul dacă nu încep lucrările de asfaltare.

Sabău a subliniat faptul că au fost semnalate anumite probleme legate de calitatea pietrei folosite, fiind nevoie de efectuarea unei expertize de laborator în acest sens. Acesta a mai spus că au apărut şi câteva neînţelegeri între firma care trebuia să execute fundaţia (din cauza unor neconformităţi) şi Tehnic Asist, cea care ar trebui să toarne covorul asfaltic.

Reprezentantul DRDP a mai declarat că firma respectivă are termen până pe 20 septembrie să termine lucrarea la fundaţia drumului în caz contrar executarea acesteia va fi preluată de Tehnic Asist. Sabău a declarat că până cel târziu pe 25 septembrie va începe turnarea asfaltului.

Reprezentanţii locuitorilor din Băbăşeşti au promis să aştepte până pe 25 septembrie însă dacă firmele executante şi autorităţile nu se ţin de cuvânt, locuitorii sunt hotărâţi să blocheze drumul Satu Mare-Apa deoarece s-au săturat de atâtea promisiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.