Câine turbat diagnosticat în Livada

caine-turbat-bolnav

După ce săptămâna trecută medicii veterinari au confirmat diagnosticul de turbare la o vacă din Bârsău de Sus, în această săptămână doctorii au pus acelaşi diagnostic unui câine din Livada. Potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Satu Mare, dr. Corneliu Ceică, cinci persoane care au avut contact cu animalul bolnav au fost  direcționați spre Spitalul de Boli Contagioase din Satu Mare.

Totodată, a fost semnalat şi un caz de trichineloză la un porc din localitatea Ghenci. În urma confirmării diagnosticului cantitatea de 140 kg de carne în valoare de 1.280 lei a fost confiscată şi trimisă la incinerare. De asemenea, a fost declanşată campania de verificare a eficacităţii acţiunii de vaccinare antirabică a vulpilor prin recoltarea controlată a acestora, prin intermediul administraţiei fondurilor de vânătoare. Acţiunea va dura până la data de 30 septembrie.

În altă ordine de idei mai trebuie spus că în perioada 6-13 septembrie inspectorii DSV au efectuat un număr de 237 acţiuni de control. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.400 lei.

 

Un Comentariu la "Câine turbat diagnosticat în Livada"

  1. ALCIBIADE   13 septembrie 2013 at 6:08 pm

    sa-l infieze doamna Simu sau doamna Fratila .

    Răspunde

Scrie un comentariu