Conducerea PDL Satu Mare adresează patru întrebări primarului Dorel Coica

ardelean-muresan

Președintele organizației județene a PDL Satu Mare, Petre Mureșan, împreună cu președintele organizației municipale Claudiu Ardelean au atacat dur într-o conferință de presă susținută azi, 12 septembrie, la sediul partidului promisiunile făcute de politicienii USL în ultimele două campanii electorale adresând totodată și patru întrebări primarului municipiului Satu Mare Dorel Coica.

Petre Mureșan a ironizat cele două slogane electorale ale USL “Dreptate până la capăt” și “Anul victoriei” spunând că au rămas doar niște vorbe aruncate în vânt.

În luarea de cuvânt Claudiu Ardelean a adresat patru întrebări primarului Coica rugându-l pe edil să răspundă în mod public la acestea. În continuare vă prezentăm aceste întrebări:

1. „Angajaţii Primăriei se plâng că documentele stau pe masa dumneavoastră pentru a fi semnate chiar şi câte o săptămână, dumneavoastră lipsind din Primărie 2-3 zile la rând. Fiţi sincer şi răspundeţi câte din cele aproape 500 de zile de la validarea mandatului de primar aţi fost prezent la Primăria Satu Mare? Dacă nu puteţi aloca timp pentru Primărie, renunţaţi şi ocupaţi-vă de … pacienţi!

2. Care sunt motivele pentru care i-aţi retras toate atribuţiile doamnei viceprimar Marcela Papici?

3. La Carei s-a făcut o inventariere a câinilor fără stăpân. Câţi câini fără stăpân există în municipiul Satu Mare, incluzându-i şi pe cei din cartierele mărginaşe care au omorât o biată femeie anul trecut? Locuitorii oraşului nostru au dreptul să ştie cât îi costă, în calitatea de contribuabili, soluţionarea acestei probleme?

4. A trecut 30% din mandatul dumneavoastră de primar. Aţi făcut măcar proiectul tehnic al celui de-al 3-lea pod peste Someş? Şi dacă DA, când încep lucrările”.

Petre Mureşan a mai vorbit și despre starea învăţământului românesc afirmând că „educaţia este cel mai mare eşec al celui mai slab guvern de după 1989, Guvernul Ponta. Politicile USL cresc abandonul şcolar şi îngrădesc dreptul la educaţie”.

Totodată, liderul democrat-liberal sătmărean a formulat şi câteva dintre solicitările formaţiunii politice pe care o conduce. Astfel, potrivit lui Mureşan, PDL solicită rezolvarea problemei transportului şcolar pentru elevii şi profesorii navetişti; intervenţia promptă în igienizarea şcolilor şi pregătirea corespunzătoare pentru noul an şcolar; găsirea unei soluţii la risipa din programul “Cornul şi laptele” şi la lipsa funcţionării la nivel national a programului “After School” dar şi respectarea angajamentelor din programul de guvernare al USL pe educaţie.

3 Comentarii la "Conducerea PDL Satu Mare adresează patru întrebări primarului Dorel Coica"

  1. Pingback: 13 septembrie 2013. România dezbate. Care este părerea ta? | Țara oașului

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.