Aventură pe frig şi ploaie, cu avion prăbuşit la Aeroportul Satu Mare (galerie foto)

simulare1
simulare2simulare3 simulare4 simulare5 simulare6 simulare7
Un avion având la bord 42 de persoane s-a păbuşit azi, 11 septembrie în afara pistei de decolare a Aeroportului din Satu Mare. Pentru a-i salva pe răniţi, la faţa locului au intervenit serviciile de urgenţă dar şi un elicopter SMURD.

Din fericire a fost vorba doar de o simulare organizată de Aeroportul Satu Mare în vederea verificări capacităţii de intervenţie a Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul aeroportului dar şi ai celorlalte structuri de intervenţie din cadrul serviciilor de urgenţă.

Toată acţiunea s-a desfăşurat în plin câmp pe o ploaie greu de suportat de către cei prezenţi, jurnaliştii fiind orientaţi spre un perimetru de doar câţiva metri pătraţi de unde au fost nevoiţi să fotografieze şi să observe desfăşurarea evenimentelor. Cu toate că cei implicaţi susţin că totul s-a desfăşurat ca la carte, mai sunt şi voci care spun că de fapt acţiunea a decurs cu încetinitorul iar în cazul unor intervenţii reale serviciile de urgenţă ar întâmpina o serie de dificultăţi. Şi înainte de a desfăşura filmul acţiunii mai trebuie spus (pentru cei care ar căuta pe poze avionul prăbuşit) că „rolul” avionului a fost „jucat” de un autobuz.

Dar să trecem la filmul acţiunii. La câteva secunde după decolarea avionului unul dintre motoare s-a defectat aparatul de zbor fiind nevoit să se întoarcă pe pistă însă piloţilor nu le-a reuşit manevra şi avionul s-a prăbuşit în câmp, în afara pistei aeroportului. În urma prăbuşirii avionului, aparatul de zbor s-a rupt în două şi a luat foc fiind nevoie şi de intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului.

În prima fază a intervenit Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul Aeroportului Satu Mare însă, având în vedere complexitatea cazului, a fost nevoie şi de alertarea celorlalte servicii precum: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ), Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ), Serviciul Judeţean de Ambulanţă b(SJA), Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare, respectiv Instituţia Prefectului, etc.

 

Un Comentariu la "Aventură pe frig şi ploaie, cu avion prăbuşit la Aeroportul Satu Mare (galerie foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.