Fermierii, purecați de APIA Satu Mare

apia-pintea
Fermierii care au solicitat cereri de sprijin de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare vor fi verificaţi de către inspectorii instituţiei. Avertizarea vine din partea directorului APIA Satu Mare, Viorel Pintea şi a fost lansată în cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 10 septembrie la sediul instituţiei.

Potrivit evidenţelor, în judeţul Satu Mare au fost depuse aproximativ 35.000 de cereri pentru diverse forme de sprijin. Pintea s-a plâns de volumul imens de muncă pe care o presupune verificarea fiecărei cereri spunând că în cadrul procesului de analiză inspectorii se întâlnesc de aproximativ zece ori cu fiecare fermier în parte. Una dintre cele mai frecvente nereguli pe care inspectorii le întâlnesc în cadrul verificărilor este cea a pământurilor necultivate. Potrivit interlocutorului sunt persoane care depun cereri pentru zeci de parcele însă niciuna nu este lucrată.

O altă problemă luată în discuţie a fost cea referitoare la întreţinerea pajiştilor. Directorul APIA spune că în judeţ sunt 40.000 de hectare de pajişti pentru care s-a cerut plata pe suprafaţă. Pintea spune că în trecut pajiştile comunale au fost declarate de Consiliile locale care încasau bani pe acele suprafeţe însă după schimbarea legislaţiei pajiştile au fost declarate de către asociaţii. Cu toate acestea conducerea asociaţiilor nu a informat membrii asupra sumelor încasate motiv pentru care APIA va afişa la biserici, primării şi barurile din localităţile judeţului situaţia suprafeţelor respectiv sumele încasate.

Un Comentariu la "Fermierii, purecați de APIA Satu Mare"

  1. Pingback: 12 septembrie 2013. România dezbate. Care este părerea ta? | Țara oașului

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.