O delegaţie a TDL Satu Mare a participat la Şcoala de Vară de la Eforie Nord

adrian-cozma

O echipă a Tineretului Democrat Liberal Satu Mare, alături de presedintele organizaţiei Adrian Cozma, a participat în perioada 29 august- 1 septembrie 2013, la Şcoala de Vară a TDL care s-a desfăşurat la Eforie Nord.

Compusă din 18 tineri entuziaşti, echipa sătmăreană a participat la diferite cursuri în funcţie de pregătirea profesională şi disponibilitatea fiecăruia: administraţie publică, relaţia cu societatea civilă, instituţii europene, educaţie şi comunicare. Discuţiile cu liderii importanţi ai partidului şi noile abordări privind viitorul rol al PDL în politica naţională au transmis un mesaj de încredere şi optimism: “50.000 de locuri de muncă mai puţin față de anul trecut. Peste 60000 de analfabeți. 500000 de tineri sunt plecaţi pe perioade îndelungate în străinătate”. Acestea sunt cifrele care au ţinut capul de afiș al Școlii deVară a Tineretului Democrat Liberal.

Președintele PDL Vasile Blaga a tras un semnal de alarmă în legatură cu situația șomajului în rândul tinerilor şi incapacitatea Guvernului Ponta de a lua măsuri coerente pentru reducerea acestui fenomen: “Au reuşit să avem cu 50.000 de locuri de muncă mai puţin decât anul trecut pe vremea asta. Au reuşit să ne facă vicecampioni europeni la inflaţie. Până acum o lună eram chiar campioni europeni la inflaţie. Au reuşit să aducă la putere cel mai corupt guvern din istoria României. Populaţia stabilă tânără a scăzut cu un sfert în ultimul deceniu, la 5,3 milioane români cu vârsta între 15 și 34 de ani. Oficial, o jumătate de milion de tineri sunt plecaţi pe perioade îndelungate în străinătate. Motivaţia a 8 din 10 tineri plecaţi, ţine de un salariu mai bun și de absenţa locurilor de muncă în țară. Un sondaj recent efectuat arată că mai bine de jumătate din acesti tineri s-ar întoarce acasă dacă ar exista locuri de muncă în ţară”.

Prim-vicepreședintele Cătalin Predoiu a vorbit tinerilor democrat liberali despre noua generaţie de politicieni, despre noul tip de politică și mai ales despre responsabilitatea pe care o au tinerii politicieni şi soluțiile alternative pe care aceștia trebuie să le ofere românilor. “Vrem să vă propunem o lucrare. Să facem o nouă politică, într-o nouă Românie. În primul rând noua politică înseamnă soluţii. Lumea s-a săturat de vorbe, fie ele şi frumoase. Ce a făcut USL la ultimele alegeri, minţind un popor întreg cu cinism, a pus capac la toate. Suntem datori cu toţii, responsabili, să venim cu soluţii. E ceea ce face PDL de câteva luni bune”.

În acest spirit Tineretul Democrat Liberal a lansat draftul Strategiei Naţionale a TDL pentru Combaterea Şomajului în Rândul Tinerilor, ce propune mai multe soluții, atât pentru stimularea celor care angajează tineri cât și pentru tinerii antreprenori care doresc să își deschidă o afacere:

-scăderea impozitului pe profit/venit pentru firmele care angajează tineri, cu un procent cuprins între 25% şi 83%, pe o perioadă de un an;

-scutirea integrală de la plata impozitului pe profit/venit pentru companiile nou înființate de tineri sub 35 de ani pe o perioadă de un an.

Strategia TDL va fi trimisă, la îndemnul președintelui Vasile Blaga, către Guvernul Ponta, pentru a stopa creșterea șomajului în rândul tinerilor, care a ajuns anul acesta la aproximativ 24 %.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.