Spectacol umanitar la Teatrul de Nord Satu Mare

teatruldenord

Reprezentaţia „Titanic vals” îmbracă de această dată, haina de gală a unui spectacol caritabil, a unui spectacol umanitar, de sprijin a celui mai longeviv actor al secției române a Teatrului de Nord, Carol Erdos. Cunoscutul actor trece prin momente dificile fiind diagnosticat cu o boală gravă ce necesită o intervenție urgentă și costisitoare.

Spectacolul va avea loc duminică, 15 septembrie, de la ora 19.00 iar preţul unui bilet este de 20 lei. Încasările vor fi donate pentru însănătoșirea celui mai vechi actor în activitate al secției române.

Și Uniunea Artiștilor Plastici din Satu Mare va fi alături de actorul Carol Erdos prin organizarea unei licitații de tablouri donate de pictori sătmăreni. Tablourile vor fi expuse în foaierul Teatrului de Nord, iar licitația se va desfășura în pauza spectacolului. Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Teatrală de pe strda Horea.

“Titanic Vals” reînvie burghezia românească din epoca interbelică, luându-i în deriziune condiţia şi aşezând-o în situaţii comice care să-i trădeze neajunsurile. Reacţiile tipizante din familia unui mic slujbaş sunt excelent surprinse şi valorificate comic printr-o intrigă strânsă, plină de surprize. Funcţionar conştiincios la prefectură şi om de treabă, terorizat, vexat şi ridiculizat “la sânge” de o familie tentaculară şi rapace, ridicolă până la paroxism, în frunte cu Chiriachiţa, “soacra perfecta” – Spirache îşi va savura, într-o bună zi, revanşa asupra tuturor, graţie unei moşteniri inopinate şi unei la fel de senzaţionale alegeri ca deputat. Finalul, tonic, asigură triumful lui Spirache, după o suită de scene pline de neprevăzut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.