„Opriţi proiectul minier de la Roşia Montană”

protest-rosia-montana04protest-rosia-montana01protest-rosia-montana02 protest-rosia-montana03protest-rosia-montana05 protest-rosia-montana06 protest-rosia-montana07 protest-rosia-montana08 protest-rosia-montana09 protest-rosia-montana10 protest-rosia-montana11
Peste 100 de tineri şi nu numai au participat azi (1 septembrie) după-amiază la un protest prin care şi-au manifestat dezacordul cu privire la deschiderea, la Roşia Montană, a celei mai mari exploatări a aurului cu cianuri, din Europa.

Protestatarii de la Satu Mare s-au alăturat persoanelor din alte oraşe ale ţării care au ales să-şi exprime opoziţia faţă de proiectul de lege aprobat de Guvern în şedinţa din 27 septembrie 2013. Participanţii la protestul de azi au pornit pe Aleea „Corneliu Coposu” înspre Piaţa Libertăţii iar după ce au înconjurat parcul s-au îndreptat spre Palatul Administrativ. Cei prezenţi la protest au purtat cu ei bannere şi au împărţit pliante cu scopul de a sensibiliza sătmărenii cu privire la problemele ecologice care pot să apară ca urmare a demarării exploataţiilor de la Roşia Montană.

„Mesajul meu către sătmăreni este să nu fie indiferenţi. Dacă permitem ca proiectul Roşia Montană să se întâmple, înseamnă că lăsăm ca patru munţi să se transforme în cratere, oamenii să fie scoşi din case cu forţa iar cimitirele să fie rase cu lama buldozerului”, a declarat organizatoarea protestului de azi, Bianca Durkovici.

Vă reamintim că proiectul de lege va fi supus dezbaterii în Parlamentul României în cursul lunii septembrie.

 

4 Comentarii la "„Opriţi proiectul minier de la Roşia Montană”"

 1. Gabriela   1 septembrie 2013 at 9:50 pm

  de ce sa opresti un proiect care, desi neinceput, a adus multi bani in tara, a investit in patrimoniu si a angajat deja 500 de oameni, ca sa nu mai punem la socoteala planurile sale marete?

  Răspunde
 2. sophia   1 septembrie 2013 at 10:04 pm

  @Gabi,tu vorbesti serios????!!! Sau e o intrebare ironica?Ca sa stiu cum sa-ti raspund…

  Răspunde
 3. Pingback: 02 septembrie 2013. România dezbate. Care este părerea ta? | Țara oașului

 4. Andrei   5 septembrie 2013 at 12:37 pm

  Gabriela, sper sa te manance cainii pe strada …la cat de proasta esti…..

  Răspunde

Scrie un comentariu