Filmul Paulei Oneţ, a fost selectat pentru „Astra Film Festival”

Paula Onet
Scurtmetrajul „După fel şi chip”, filmul regizat de careianca Paula Oneţ a fost selectat să ruleze în cadrul „Astra Film Festival” (AFF) 2013 de la Sibiu. Evenimentul ce în acest an împlineşte 20 de ani de existenţă se va desfăşura în perioada 14-20 octombrie.

Filmul regizat de Paula Oneţ va rula alături de creaţiile altor documentarişti recunoscuţi pe plan mondial veniţi la festivalul de la Sibiu din ţări precum: Germania, Elveţia, Croaţia, Estonia, Polonia, Turcia, Franţa, Austria, Grecia, Marea Britanie, USA, India, etc.

Vă reamintim că pelicula pentru care Paula Oneţ semnează regia, muzica şi montajul a obţinut anul acesta (2013) “Marele Premiu pentru Regie” a filmelor de scurtmetraj pentru televiziune decernat de Uniunea Cineaştilor din România (UCR). Tot în cursul acestui an, filmul Paulei Oneţ a rulat şi la “Zilele Filmului Românesc” de la Cluj-Napoca dar a fost selectat şi pentru Festivalul de la Cannes.

Despre Paula Oneţ trebuie ştiut că are 22 de ani şi este absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. A studiat grafică, video şi fotografie în Turcia, beneficiind de o bursă Erasmus dar şi tehnicile filmului experimental în Coreea de Sud. Tânăra regizoare a făcut film încă de pe băncile facultăţii fiind implicată în mai multe proiecte.
AFF este considerat de specialişti ca fiind un eveniment major în peisajul cinematografiei documentare din Europa, iar la festival este aşteptată prezenţa filmelor de acest gen din întreaga lume. Programul festivalului este completat de sesiuni de masterclass, mese rotunde, conferinţe, concerte şi programe educaţionale pentru copii.

AFF Sibiu este organizat de “Astra Film” (Centru de film documentar, cercetare antropologică şi educaţie vizuală) – departament al CN Muzeal “Astra” şi de Fundaţia cu acelaşi nume. Directorul fondator al festivalului este Dumitru Budrala, cineast şi doctor în antropologie vizuală. AFF a fost iniţiat în 1993 ca festival de film etnografic/antropologic, extinzându-şi aria către documentarul creativ şi devenind un eveniment de referinţă pentru profesionişti, pentru zona academică şi pentru publicul cinefil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.