Sondaj CSCI: Isărescu, Oprescu, Ponta – în topul încrederii în politicieni

mugur isarescu

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi premierul Victor Ponta sunt politicienii în care românii au cea mai multă încredere, relevă un sondaj efectuat în perioada 12-15 august 2013 de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI).

Mugur Isărescu are cea mai mare cotă de încredere dintre politicienii incluşi în această cercetare (56%), fiind urmat de Sorin Oprescu (49%) şi Victor Ponta (48%). În preşedintele Senatului, Crin Antonescu, 30% dintre cei chestionaţi au spus că au încredere, în preşedintele Traian Băsescu – 26%, iar în deputatul democrat-liberal Elena Udrea – 16%.

Sondajul cuprinde şi întrebări referitoare la capacitatea Uniunii Social Liberale (USL) de a guverna. Astfel, 48% dintre respondenţi şi-au manifestat încrederea că USL va reuşi să redreseze situaţia ţării în perioada în care va fi la guvernare, în timp ce 41% sunt pesimişti în această privinţă.

Participanţii la această cercetare de piaţă au mai fost chestionaţi despre viitorul USL. Majoritatea respondenţilor (65%) cred că alianţa de guvernare va rezista cel puţin până la alegerile prezidenţiale din 2014, iar aproape un sfert (24%) apreciază că USL se va destrăma înainte de acest termen.

Conform sondajului realizat de CSCI, românii au făcut aprecieri şi faţă de activitatea celor mai importanţi oameni de stat, preşedintele şi primul-ministru. 62% dintre români sunt foarte nemulţumiţi şi destul de nemulţumiţi de activitatea lui Traian Băsescu, iar 36% sunt foarte mulţumiţi şi destul de mulţumiţi. În cazul premierului Victor Ponta, 57% sunt foarte mulţumiţi şi destul de mulţumiţi faţă de activitatea sa la Palatul Victoria, în timp ce 41% s-au declarat foarte nemulţumiţi şi destul de nemulţumiţi.

sursa AGERPRES

2 Comentarii la "Sondaj CSCI: Isărescu, Oprescu, Ponta – în topul încrederii în politicieni"

  1. Lia   29 august 2013 at 7:43 pm

    Dupa parerea mea acest sondaj a fost „ordonat” de USL. Mi-e greu sa cred ca inca atat de multa lume mai are incredere in acest partid de guvernare. Cat de inconstient trebuie sa fii sa inchizi ochii la marsaviile pe care ei le fac zi de zi si sa afirmi ca ai incredere in Victor Ponta, un plagiator dovedit?!

    Răspunde
  2. ALCIBIADE   30 august 2013 at 6:29 pm

    BARCA LUI CRIN ANTONESCU IA APA , DNA-UL II DA GAURI IN BARCA .

    Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.