Vezi ce “nume grele” sunt aşteptate în instanţă în luna septembrie

Florin-Gal
Vasile Lucuţ, Florin Gal, Mihai David dar şi poliţiştii sătmăreni Vlad Boşca, respectiv Felician Jurj sunt câteva nume sonere care au intrat în atenţia opiniei publice sătmărene ca urmare a dosarelor în care sunt cercetaţi. Procesele acestora vor reluate imediat la începutul lunii septembrie.

Primul care se va prezenta în faţa magistraţilor este Florin Gal, care este aşteptat la Curtea de Apel Oradea (CAO) săptămâna viitoare miercuri, 4 septembrie.

Procurorii CAO susţin că fraţii Florin şi Călin Gal se fac vinovaţi de efectuarea unor operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia pe care o deţineau, conflict de interese, iar Călin Gal mai este învinuit şi de abuz în serviciu contra intereselor publice. „Aventura judiciară” a fraţilor Gal a început în data de 13 martie 2013.

Potrivit procurorilor, în perioada 2009-2011, Florin şi Călin Gal, în timp ce au îndeplinit pe rând funcţia de director în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Satu Mare ar fi desfăşurat acte de comerţ în numele SC Bosic Empire Company SRL Carei, societate comercială pe care o administrau.

De asemenea, în perioada mai-octombrie 2009, inculpatul Florin Gal, a aprobat închirierea Hotelului “Sport” din Satu Mare, imobil aflat în proprietatea instituției pe care o conducea, către firma SC Bosic Empire Company SRL Carei. Închirierea s-a realizat în condiții avantajoase pentru firma sa, respectiv cu suma de 2.689,98 lei/lună pe o perioadă de 10 ani. La licitația organizată în vederea atribuirii contractului de închiriere, s-au înscris două societăți comerciale: SC Bosic Empire Company SRL și o altă firmă, constituită cu 5 zile înainte de licitație și administrată de un membru al familiei sale. De asemenea, președintele comisiei de licitație a fost fratele acestuia, Călin Gal.

În cursul anilor 2009, 2010 și 2011, Florin Gal a aprobat plata către firma pe care o administra a sumei de 44.716,12 lei, reprezentând plata unor servicii de aprovizionare efectuate de firma pe care o patrona pentru instituția publică pe care o conducea.

Ultimul termen de judecată în acest caz a avut loc în data de 5 iunie, când magistraţii CAO au amânat procesul “în vederea citării martorilor”, se arată în soluţia dată de instanţă.

Numele administratorului SC Unicarm SRL, Vasile Lucuţ a apărut de-a lungul anilor într-o serie de dosare. Cel la care facem referire în cadrul acestui articol este dosarul în care Lucuţ este cercetat ca inculpat alături de doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, Felician Jurj şi Vlad Boşca.

După trei amânări hotărâte de către magistraţii Curţii de Apel Oradea, în data de 24 aprilie, instanţa a decis scoaterea de pe rol a cauzei şi trimiterea dosarului la Curtea de Apel Cluj. Judecătorii clujeni au amânat şi ei în două rânduri dosarul în care sunt inculpaţi cei trei sătmăreni, prima oară în data de 20 mai, iar a doua amânare a fost înregistrată pe 17 iunie. În soluţia dată se arată că, procesul a fost amânat “în vederea audierii martorilor”. Următorul termen de judecată a fost stabilit de către magistraţii clujeni pe data de 9 septembrie.

Vă reamintim că cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA pe data de 16 ianuarie 2013. În acest dosar patronal SC Unicarm SRL este cercetat pentru cumpărare de influenţă iar cei doi poliţişti se fac vinovaţi, susţin procurorii DNA, pentru trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor sătmăreni, administratorul SC Automotive SRL, Mihai David se face vinovat de ţepuirea a două societăţi bancare cu nu mai puţin de 6 milioane de euro. David a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pe data de 16 ianuarie 2013, dosarul fiind înaintat Tribunalului Satu Mare.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2007-2008 Mihai David în calitate de asociat și administrator al SC Automotive SRL Satu Mare i-a înşelat pe reprezentanții a două unități bancare din Satu Mare (CEC Bank şi BRD-GSG) cu ocazia încheierii și derulării a patru contracte de credit. În vederea contractării creditelor acesta a prezentat unităților bancare mai multe acte false pentru a ascunde situația financiară precară a societății pe care o administrează.

Astfel inculpatul a înşelat cele două bănci cu suma totală de 6.174.735 euro. CEC Bank s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 3.348.864,75 euro iar cealaltă, BRD-GSG a precizat că își va exercita acest drept în fața instanței de judecată.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.