Expediţie pe Tisa

Drumetie5Drumetie1Drumetie2 Drumetie3 Drumetie7
Iubitorii naturii au avut parte weekendul trecut de o călătorie cu totul deosebită pe Tisa, organizată de Societatea Carpatină Ardeleană (SCA) Satu Mare. La evenimentul care a durat trei zile, au participat 45 de persoane, copii şi adulţi, tineri și bătrâni, care iubesc natura și activitățile în aer liber.

Aventura a început vineri (23 august) după-amiază, când participanții au călătorit cu mașina sau cu bicicletele din Satu Mare la Tiszacseke (Ungaria). Cicliștii au parcurs 55 de km, cu opriri pentru odihnă și au traversat peisaje deosebite.

Sâmbătă (24 august) dimineaţa participanții au călătorit cu autocarul la Tiszabecs, unde s-au îmbarcat pentru a parcurge o distanţă de 28 de km pe Tisa. Totodată, au făcut opriri pentru a se scălda în râu sau pentru odihnă pe malul nisipos și umbros al cursului de apă. Pe parcursul expediţiei participanții au avut oportunitatea de a observa speciile de păsări din zonă şi anume: pescăruș albastru, stârc cenușiu, stârc de noapte și lăstun de mal. Spre seară echipa a fost invitată de către Asociația de Utilitate de Scafandru și Salvator Tisa de Sus la un gulaș delicios.
Duminică, 25 august au vâslit 14 km pe Tisa, până la Tivadar. După odihna binemeritată, au urcat din nou în autobuz și s-au întors la locul de cazare, de unde au călătorit în Satu Mare.

După cele relatate de Bartha Botond, organizatorul evenimentului: „anul acesta a fost organizată cea de a IV-a ediție a evenimentului Drumeție pe Tisa, pe o secțiune foarte frumoasă a râului care este bogată în maluri nisipoase, ideale pentru odihnă. Evenimentul este perfect pentru toți cei care doresc relaxare în natură”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.