„Budulea Taichii”, la proba de limba română a Bac-ului

bacalaureat2013II
Analiza unui fragment din nuvela „Budulea Taichii” scrisă de Ioan Slavici, compunerea unui text argumentativ cu privire la importanţa comunicării pentru succesul muncii în echipă dar şi redactarea unui eseu având la bază o comedie studiată au fost subiectele propuse la proba de limba şi literatura română în cadrul sesiunii de toamnă a bacalaureatului. Examenul s-a desfăşurat azi, 26 august.

La primul punct al subiectului „1”, elevii au avut de analizat un fragment din „Budulea Taichii”, rolul subiectului fiind verificarea cunoştinţelor de vocabular, limbă română şi gramatică. La punctul „2” candidaţii au avut de explicat rolul cratimei în secvenţa „dar se-nţelege” iar la punctul „3” elevii au avut de scris un enunţ în care să folosească o locuţiune sau expresie care să conţină substantivul „nume”.

La al doilea subiect, candidaţilor li s-a cerut să scrie un text argumentativ de 150-300 de cuvinte, având ca subiect importanţa comunicării pentru succesul muncii în echipă.

La al treilea subiect elevii au avut de redactat un eseu de două, trei pagini în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-o comedie studiată în liceu.

Bacalaureatul continuă marţi, 27 august cu proba scrisă la limba şi literature maternă. În continuare vă prezentăm programul de desfăşurare a probelor de la bacalaureat:
27 august: Limba şi literatura maternă – proba scrisă
28 august: Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
30 august: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba scrisă.
Rezultatele vor fi afişate pe data de 2 septembrie urmând ca în aceeaşi zi să se depună contestaţiile. Acestea vor fi rezolvate în perioada 3-4 septembrie, iar pe 5 septembrie se vor afişa rezultatele finale.
Mai trebuie spus că în judeţul Satu Mare sunt şase centre de examen şi anume la: Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş” Satu Mare, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară “George Emil Palade” Satu Mare, Colegiul Tehnic “Ion I. C. Brătianu” Satu Mare, Liceul Reformat Satu Mare, Liceul Teoretic Carei şi la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş.
Lucrările vor fi corectate în două centre de evaluare, respectiv la Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” şi la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini “Unio”, ambele din Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.