Oşenii ţâpuresc şi la Chicago

oseni1
Cântecul şi dansul oşenesc fac fiori şi în „Lumea Nouă”. Cu aproximativ o săptămână în urmă, în perioada 17-18 august, interpreta noastră de muzică populară, Maria Petca Poptean împreună cu Ansamblul „Oaşul” din Chicago au susţinut un spectacol de zile mari în cadrul „Festivalului Tradiţional Românesc” organizat în metropola americană.

Artiştii au fost aplaudaţi la scenă deschisă de către cei care au participat la spectacol. Maria Petca Poptean a fost invitata de onoare a festivalului, comunitatea oşenilor din Chicago a ţinut ca în mijlocul lor să fie şi un artist de „acasă”.

În acest weekend, Maria Petca Poptean participă la Festivalul „Taste of Romania” din Chicago, un eveniment cu o tradiţie de peste 20 de ani şi de o mare ţinută artistică ce reuneşte românii din metropola americană dar şi din împrejurimile acesteia.

Mai trebuie spus că Ansamblul „Oaşul” din Chicago este coordonat de negreşteanul Grigore Cordoş care s-a stabilit în SUA de 15 ani. În prezent comunitatea oşenilor din Chicago numără peste 600 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.