Praf pân’ la cer pe strada Bisericii din Târșolț (video)

praf-tarsolthttpv://youtu.be/XFIldoVMtf4

Locuitorii de pe strada Bisericii din Târşolţ sunt „condamnaţi” să înghită praful ori de câte ori trece ceva pe  drum. Oamenii se plâng că sunt nori de praf pe toată strada şi nici vorbă să poată deschide geamurile pentru a-şi aerisi locuinţele.

Cetăţenii sunt de părere că pentru repararea acelui drum s-au folosit materiale necorespunzătoare şi de o calitate inferioară. Mai mult decât atât oamenii spun că se simt mai degrabă într-o carieră de piatră decât pe o stradă dintr-o comună civilizată. În cursul lunii aprilie locuitorii au depus o plângere şi la Primăria din Târşolţ, însă utilajele au ajuns pe strada lor doar la sfârşitul lui iunie. Lucrările efectuate nu îi mulţumesc deloc pe locuitori spunând că situaţia s-a înrăutăţit şi mai mult.

După ce au ajuns la capătul răbdărilor şi după ce au văzut că autorităţile locale nu fac nimic pentru a reduce discomfortul cetăţenilor, soţii Gheorghe şi Ana Melciu ne-au contactat pentru a ne povesti despre chinul pe care îl trăiesc din cauza lipsei de interes a autorităților locale. „Locuim aici pe strada Bisericii care este a doua cea mai circulată stradă din comună. Cu toate că drumul a fost reparat în urmă cu trei ani suntem nevoiţi în continuare să înghiţim nori de praf ori de câte ori trece vreo maşină pe stradă. Deşi am trudit o viaţă întreagă nu te mai poţi atinge de nimic. Totul e acoperit de praf. Dacă deschidem geamurile de la casă, praful intră în locuinţă. Aşa nu se mai poate”, ne-a declarat Ana Melciu.

Potrivit interlocutoarei Primăria a reparat strada în urmă cu trei ani de zile iar calvarul a început după finalizarea lucrărilor. „Au adus ceva piatră plină de praf. Nici nu ştiu cum să vă spun. Au venit cu utilaje moderne şi cu acea piatră au umplut gropile de pe stradă. Noi ne-am bucurat că în sfârşit se face ceva şi pe strada noastră dar calvarul a urmat doar după aceea. Oamenii vorbeau că piatra a fost adusă de la cariera de piatră a fratelui primarului dar eu nu pot să vă spun dacă este adevărat sau nu. Să vă spun sincer, nici nu mă interesează. De atunci suntem nevoiţi să suportăm praful. În luna aprilie am depus şi o plângere la Primărie prin care le-am cerut să vină să repare strada”, spune Ana Melciu.

În urma plângerii depuse muncitorii au ajuns pe la sfârşitul lunii iunie şi pe strada Bisericii însă au folosit un fel de piatră care nu a făcut decât să înrăutăţească şi mai mult situaţia. „Practic au folosit materiale necorespunzătoare, mai mult nisip şi pământ decât pietriş astfel încât avem impresia că trăim într-o carieră de piatră, cu un praf îngrozitor, dăunător pentru sănătatea noastră, a copiilor nostri şi a bunurilor materiale”, a declarat Gheorghe Melciu.

Soţii Melciu spun că locuitorii de pe stradă sunt revoltaţi din cauza drumului. “Toţi spun că le ustură ochii şi nasul. E un praf îngrozitor. După ce i-am tot bătut la cap, ieri (vineri, 23 august) şi alaltăieri (joi, 22 august) cei de la Primărie au venit să ude drumul. Aşa e cât de cât suportabil dar asta nu e o soluţie. Primarul spune că strada e inclusă într-un proiect şi va fi reabilitată”, spune Ana Melciu.

Până la momentul redactării articolului, primarul comunei Târşolţ, Grigore Pop nu a putut fi contactat. Vom reveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.