Sătmărenii au donat 252 lei cu ocazia târgului de carte al Asociaţiei Stea

targ-carte-as-stea
Târgul de carte de joi, 22 august, aflat la cea de-a III-a editie, a adunat câteva zeci de sătmăreni interesaţi de gestul în sine de a dona o sumă modică în schimbul uneia sau mai multor cărţi. Au fost alese peste 30 de titluri, iar în nici trei ore sătmărenii au lăsat în cutia de donaţii 152 de lei. Suma a fost rotunjită de un suflet mare, donator constant al Asociaţiei Stea, care a oferit ONG-ului 100 de lei.

Banii adunaţi vor fi folosiţi în achiziţionarea necesarului pentru Centrul de zi al Asociaţiei Stea unde zilnic peste 20 de copii şi tineri ai străzii au parte de un duş cald, o masă, consiliere şi activităţi socio-educative. De asemenea, cu banii strânşi din donaţiile de la sătmăreni, se cumpără medicamente şi produse de igienaă pentru copiii celor 30 de familii beneficiare ale Asociaţiei Stea care trăiesc în condiţii extreme.

“Am fost impresionată de gestul unui domn care a venit direct la târg, după ce a citit în presă de acţiunea noastră, cu o plasă de cărţi foarte bune şi o plasă de haine pentru tinerii străzii. De asemenea, m-a impresionat şi o doamnă care a luat o carte, a donat 10 lei, iar dupa 20 de minute a adus cartea ca să o dăm mai departe”, a afirmat Magdalena Tarţa, asistent social al Asociaţiei Stea.

Târgul de carte ăşi propune pe de o parte să adune fonduri iar pe de altă parte oferă posibilitatea iubitorilor de lectură de a-şi procura cartea dorită dar şi de a face un gest umanitar. Aceste acţiuni vor continua în fiecare lună, data exactă urmând a fi comunicată prin intermediul mass-mediei locale. Cei care doresc să achiziţioneze cărţi direct din depozitul asociaţiei sau să doneze cărţi pentru a ajuta copiii şi tinerii străzii, dar şi orice fel de alte ajutoare, o pot face pe adresa Bulevardul Octavian Goga nr. 14. Informaţii se pot obşine la numărul de telefon 0361884330/ 0751909535 – Diana Bretan sau 0747232619 – Bogdan Pintea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.