Ambasadorul Olandei, în vizită la Satu Mare

ambasador-coicaambasador-coica2Ambasador2
Edilul-şef al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a primit azi, 22 august, vizita Excelenţei sale Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, însoţit de Walterus Reijers, Consul Onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj-Napoca.

După ce a expus oaspeţilor facilităţile pe care le oferă municipiul din punct de vedere economic, geografic şi cultural, primarul a prezentat proiectele municipalităţii aflate în curs de derulare. Ambasadorul a dorit să ştie dacă Primăria municipiului Satu Mare este interesată de o întâlnire cu conducerea companiei olandeze Philips, în vederea unei colaborări, primarul Coica exprimându-şi acordul pentru această întrevedere. Întâlnirea se va realiza probabil în cursul lunii octombrie cu ocazia vizitei delegaţiei Primăriei municipiului Satu Mare în oraşul înfrăţit Zutphen din Olanda.

Totodată, ambasadorul a fost interesat de proiectele care sunt în desfăşurare pentru integrarea romilor din Satu Mare dar şi de relaţia dintre conducerea municipiului Satu Mare şi conducererile celorlalte municipii din zona de nord-vest a ţării (Baia Mare, Oradea, Arad).

La întâlnirea cu prefectul județului, Eugeniu Avram, ambasadorul a punctat printre altele și necesitatea realizării unui site special pentru investitori, în limba engleză, dedicat străinilor care doresc să investească în această zonă susţinând că astfel de site-uri există în alte judeţe ale ţării şi s-au dovedit a fi eficiente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.