Festivalul Folcloric Oţeloaia, la a 57-a ediţie

oteloaia
Duminică, 18 august s-a desfăşurat cea de-a 57-a ediţie a Festivalului Folclorului Codrenesc de la Oţeloaia, cel mai vechi eveniment cultural organizat în judeţul nostru.

La deschiderea oficială au participat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, prefectul Eugeniu Avram, deputaţii USL Ovidiu Silaghi şi Octavian Petric şi primarul din Homoroade, Simion Ardelean. În afară de oficialităţile din judeţ, la eveniment a luat parte şi o delegaţie din Ucraina.

În luarea de cuvânt primarul comunei Homoroade a subliniat faptul că Festivalul Folclorului de la Oţeloaia este o sărbătoare de suflet a codrenilor care se organizează an de an în prima duminică de după Adormirea Maicii Domnului (15 august). Potrivit primarului Ardelean, se fac eforturi considerabile pentru promovarea zonei şi includerea acesteia pe anumite trasee turistice. În acest sens, în 2014 se are în vedere organizarea unui concurs ciclist cu participare internaţională.

La sărbătoarea codrenilor au urcat pe scenă: Nicolae Mureşan, Ansamblul „Ceatăra” şi Ana Holdiş Pop, Petrică Mureşan, Grupul „Românaşul” şi Vlad Doroş, Cornelia şi Lupu Rednic, Grupul de dansuri „Florile Tărnii”, Grupul de dansuri din „Corund”, etc.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean, Primăria şi Consiliul Local Homoroade în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare.

 

2 Comentarii la "Festivalul Folcloric Oţeloaia, la a 57-a ediţie"

  1. ALCIBIADE   19 august 2013 at 2:01 pm

    LA CATI VA POZATI POATE MAI FACE DOAMNA VASS UN ALBUM ,SA PROMOVAM SI CODRUL , SI CHIAR PARTIUM .

    Răspunde
  2. stilist   20 august 2013 at 2:00 pm

    d/na viceprimar Marcela, va rog sa va consultati cu un stilist, felul in care va imbracati in ultimul timp nu este deloc onorabil pt functia pe care o ocupati. va spun asta cu toata sinceritatea.

    Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.