Alice Ardelean – o tânără speranţă a thaibox-ului sătmărean

alice1
alice-ardelean2alice-ardelean3alice-ardelean4

Nouă meciuri jucate din care cinci câştigate şi patru pierdute este palmaresul sătmărencei Alice Ardelean, o tânără talentată pentru care thaibox-ul este mai mult decât un sport … este un stil de viaţă. Practică acest sport de 4 ani de zile pregătindu-se cu conştiinciozitate pentru fiecare gală, fiind convinsă că fiecare victorie este un nou pas spre vârful carierei sale. Şi cum thaibox-ul nu îi consumă toată energia, Alice mai paractică şi judo, la Fuşle Security dedicându-se astfel din plin luptelor.

Alice Ardelean este o tânără simpatică, zâmbăreaţă şi care vorbeşte cu atâta pasiune şi dăruire despre sporturile pe care le practică încât stai să te întrebi dacă nu ai fi chiar şi tu însuţi înzestrat cu oarecare dăruire pentru a deveni luptător. A început thaibox-ul dintr-o întâmplareşi anume, după ce a urmărit pe internet mai multe meciuri cu fete luptătoare printre care şi Gina Carano care este preferata ei. S-a înscris apoi la thaibox la Kyo Gym din Satu Mare, unde îl are ca antrenor pe Szucs Barnabas.

Povesteşte cum la început ajungea acasă plină de vânătăi şi zgârieturi însă mai târziu, după ce s-a mai călit, loviturile parcă nu se mai învineţeau atât de tare ca şi la început. “Îmi doresc foarte mult să mă realizez în sportul acesta şi să fac ceea ce îmi place, să aduc foarte multe performanţe pentru mine şi oraşul meu. Sătmărenii să se poată mândri şi cu performanţele obţinute la această ramură sportivă. Sunt dispusă să răspund oricărei invitaţii de a intra în ring, indiferent de cât de tare sau experimentată ar fi adversara, pentru că, până la urmă ăsta e sportul: dacă învingi e foarte bine, iar dacă pierzi, la fel, foarte bine, cu condiţia să înveţi din greşeli pentruca data viitoaresă nu le mai repeţi”, spune Alice.

La sală se antrenează doar cu băieţi şi nu îi place să fie menajată în vreun fel fiind conştientă că dacă ar fi privită ca fată, evoluţia ei sportivă ar fi serios obstrucţionată. De-a lungul anilor a participat la o serie de gale atât în ţară cât şi în Ungaria, întâlnindu-se în ring cu fete extrem de puternice, însă a ieşit învingătoare din majoritatea luptelor. A concurat în Ungaria, Baia Mare, Sfântu Gheorghe, Cluj, Bucuresti, Satu Mare. „În ultimele 3 luni am pierdut trei meciuri consecutive din cauza oboselii acumulate la locul de muncă. Mai vreau să spun că cele cinci meciuri consecutive le-am câştigat cu luptătoare mult mai experimentate ca mine”, spune Alice Ardelean.

În viitorul apropiat o aşteaptă alte competiţii una la Vâlcea, în data de 14 septembrie după care urmează Gala de la Satu Mare, care va fi organizatăpe la sfârşitul lunii septembrie.
În vederea pregătirii sale cât mai temeinice Alice îşi propunesă se antreneze o lună în Thailanda însă deplasarea şi cazarea necesită o anumită sumă de bani. “Drumul dus-întors costă 800 de euro.Dacă mă duc cu antrenorul atunci ne va costa 1.600 de euro. La aceasta se mai adaugă cazarea şi întreţinerea pentru luna respectivă dar eu zic că din cel mult 2.500 de euro ne-am descurca destul de bine”, spune Alice. În acest sens Alice cere sprijinul sponsorilor şi promite că numele acestora va fi inscripţionat pe tricoul cu care va urca în ring. “Experienţa din Thailanda m-ar ajuta extrem de mult în evoluţia mea. Aş avea şansa să mă antrenez cu mari maeştri ai thaibox-ului dar şi să particip la concursuri organizate de către ei şi să mă lupt cu concurenţi puternici” spune Alice.

Alice Ardelean poate fi contactată la numărul de telefon 0742749274 sau la adresa de e-mail: tiri_alice@yahoo.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.