Expoziţe de artă plastică şi fotografică la Castelul din Carei

Expo-carei
Peste 100 de careieni au răspuns invitației Direcției de Cultură, Sport și Turism a municipiului Carei care a organizat azi, 18 august, de la ora 12.30, în Castelul Károlyi, vernisajul expoziției asociației culturale “Provinciart”.

Această asociație numără zece membri şi are ca obiectiv promovarea activităților culturale regionale de calitate și organizarea cu regularitate ai unor expoziții de artă plastică și fotografică.

În cadrul expoziției de la Carei au fost expuse lucrări ale artiștilor plastici și fotografilor: Ştefan Gnandt, Gui Demeter, Lázin Csaba, Lendvay Zoltán, Virginia Pișcoran, Franz Ritzmann, Stonawski Tamás și a regretatului Vasile Vénig Lászlo. La vernisaj au fost prezenți atât artiștii cu domiciliul în Carei, dar și cei ce trăiesc în Ungaria și Germania.

Evenimentul a fost deschis de primarul municipiuli Carei, Eugen Kovacs, care a felicitat artiștii pentru expoziție, asigurându-i totodată de sprijinul autorităților locale. Au luat apoi cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură și Kiss Zita, referent al Centrului Cultural, care au subliniat importanța acestei expoziții pentru comunitatea locală și au vorbit despre artă, pictură și fotografie în actualul context, mulțumindu-le artiștilor pentru tot ce au făcut pentru municipiul Carei și pentru cultura județului.

Fiecare expozant a donat o lucrare Centrului de îngrijire și asistență a persoanelor cu handicap mental “Sfânta Ana” din Carei, instituție a cărui reprezentat, Szeibel Maria Tunde, le-a mulțumit pentru acest gest umanitar.

Evenimentul a cuprins și un moment muzical pregătit de profesorul Szucs Jozsef și elevul său Nicolae Ujfalusi. Vizibil emoționați, expozanții au mulțumit pentru primirea călduroasă și pentru numărul mare de participanți la vernisaj. Manifestarea s-a încheiat cu o recepție unde s-au depănat numeroase amintiri.

Expoziția va fi putea fi vizitată timp de două săptămâni, conform programului de vizitare a Castelului Karolyi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.