Oamenii de afaceri s-au întâlnit cu politicienii la Valea Măriei

intalnire-oameni-afaceri
„De ce să investiţi în Ţara Oaşului? Deoarece aici este o mână de lucru extrem de ieftină şi harnică. Aici sunt mai mulţi oameni de afaceri pe metru pătrat decât în Bucureşti”, a declarat deputatul PDL, Andreea Paul în cadrul unei întâlniri ce a a avut loc între politicieni şi oamenii de afaceri din judeţ, organizată azi, 16 august, la Valea Măriei.

La întâlnirea cu oamenii de afaceri au participat preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan, deputaţii Erdei D. Istvan (UDMR) şi Ovidiu Silaghi (USL), senatorul USL Liviu Pop, liderul PDL Cristian Poteraş, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici dar şi consilieri ai localităţilor din zona Oaşului.

Potrivit parlamentarului sătmărean, Ţara Oaşului oferă vaste oportunităţi de afaceri. „Oaşul are astăzi un nou început şi vreau să cred că împreună vom reuşi să promovom aceste ţinuturi. Ţara Oaşului poate deveni un exportator extraordinar de produse naturale dar şi o oglindă a tradiţiilor care aici există din plin”, spune Andreea Paul. Deputatul PDL susţine că deşi Ţara Oaşului are un potenţial extraordinar de produse naturale, agricultura se bazează totuşi pe microexploataţii.

În intervenţia sa Andreea Paul s-a referit şi la problema defrişării pădurilor dar şi la tradiţiile spectaculoase a zonei Oaşului care merită promovate pe toate căile. Cu toate acestea numărul turiştilor, potrivit deputatului PDL a scăzut în ultimul deceniu cu o cincime. „Avem probleme cu infrastructura, canalizarea, infrastructura de semnalizare care este extrem de deficitară. Un proiect de anvergură precum cel de la Luna Şes a început de peste două decenii şi încă nu este finalizat. Infrastructura dezastruoasă este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Ţara Oaşului”, a conchis Andreea Paul.

Deputatul sătmărean consideră că în ceea ce priveşte Ţara Oaşului merită investit în: agricultura ecologică, industria minereului, turismul rural şi antropologic, sănătate, industria alimentară, industria frigorifică, etc.

La rândul său deputatul Erdei D. Istvan a declarat că cea mai mare problemă a Ţării Oaşului constă în lipsa infrastructurii ceea ce face ca economia locală să sufere.

În luarea de cuvânt Cristian Poteraş i-a îndemnat pe cei prezenţi să se unească pe plan local pentru a-şi putea rezolva problemele deoarece „Ţara Oaşului este o zonă care merită vizitată de către turişti însă lipsa unei infrastructuri adecvate face ca turismul să sufere”.

Senatorul USL de Maramureş Liviu Pop a atras atenţia că e nevoie de strategii regionale având în vedere Maramureşul şi Ţara Oaşului se confruntă cu aceleaşi probleme de infrastructură care trebuie rezolvate cât mai curând posibil.

Preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan a subliniat faptul că oşenii sunt oameni harnici şi se descurcă oriunde în lume însă au fost nevoiţi să-şi caute locuri de muncă în altă parte, deoarece ţara nu le oferă nimic. Acesta a criticat Guvernul USL considerând că acesta promovează nemunca iar partidele politice în opinia liderului PDL nu fac nimic în vederea depolitizării instituţiilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.