Procesul diplomelor false de la Oradea se mută la Satu Mare

Teodor-Maghiar
Procesul fiilor fostului rector al Universităţii Oradea, Teodor Maghiar se mută la Judecătoria Satu Mare. Cererea de strămutare a procesului în care cei doi fii, Teodor(foto) şi Adrian Maghiar sunt inculpaţi în dosarul diplomelor false eliberate unor cetăţeni italieni a fost admisă de către Curtea de Apel Oradea.

Avocatul celor doi inculpaţi, Răzvan Doseanu motivează solicitarea strămutării dosarului prin faptul că acest proces a fost intens mediatizat ceea ce ar putea avea influenţe negative cu privire la soluţionarea cazului. Potrivit soluţiei date de magistraţii Curţii de Apel Oradea în ziua de luni, 12 august, cauza a fost strămutată la Judecătoria Satu Mare. Primul termen a fost stabilit pentru data de 4 septembrie.

Teodor şi Adrian Maghiar au fost trimişi în judecată la sfârşitul anului trecut (2012) în dosarul privind diplomele false eliberate unor cetăţeni italieni. Astfel, lui Teodor Maghiar i se impută că în calitate de rector al Universităţii Oradea dar şi de decan al Facultăţii de Medicină din cadrul universităţii mai sus menţionate ar fi semnat şi eliberat 11 diplome de licenţă false, 17 diplome de studii aprofundate, trei certificate de absolvire a unor studii postuniversitare şi două diplome de doctor în medicină.

Lui Adrian Maghiar i se impută că în perioada 2004-2006 când îndeplinea funcţia de decan al Facultăţii de Medicină ar fi semnat şi eliberat şase diplome de licenţă, ceea ce atestă că cetăţenii italieni în cauză ar fi urmat cursurile specializării de stomatologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.