Pregătirile pentru Festivalul Vinului de la Beltiug, pe ultima sută de metri

festival-vin
Cei care doresc să deguste vinurile cu ocazia Festivalului Viei şi Vinului de la Beltiug trebuie să-şi cumpere la intrare un pahar special pentru care vor avea de plătit 7 lei. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 14 august la Camera Meşteşugarilor de pe strada Fragilor din Satu Mare.

La conferinţa de presă au participat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, primarul comunei Beltiug, Ioan Bartok Gurzău şi o parte dintre podgorenii care au pus umărul la realizarea primei ediţii al acestui festival. Consiliul Judeţean finanţează acest eveniment cu suma de 15.000 lei.

Deschiderea festivă al evenimentului va avea loc sâmbătă, 17 august, cu începere de la ora 12.00, în târgul de la baza pivniţelor. Participanţii la festival vor putea urmări un bogat program cultural cu fanfare, formaţii de dans şvăbeşti, româneşti şi maghiare, solişti şi formaţii valoroase. Totodată participanţii vor avea parte de mai multe feluri de mâncare şi vor putea vizita pivniţele şvăbeşti, etc. Potrivit organizatorilor produsele culinare comercializate în cadrul festivalului vor putea fi achiziţionate doar pe baza unor bonuri în valoare de 15 lei, sumă ce reprezintă valoarea oricărui meniu oferit de către comercianţi. Porţiile de mâncare includ şi câte un pahar cu vin (100 grame).

La eveniment a fost invitat şi primarul localităţii Linden din Germania dar şi o delegaţie din Stuttgard iar din Ungaria vor fi prezenţi oaspeţi din localităţile înfrăţite Nyirbeltek şi din Ratka.

Sătmărenii care doresc să aprticipe la Festivalul Vinului de la Beltiug vor avea la dispoziţie curse de autobuze ce vor urma traseul strada Cuza Vodă-Cartierul Soarelui-Fabrica Unio-Beltiug. Prima cursă va porni sâmbătă, la ora 11.00, însă organizatorii vor reveni zilele următoare cu un program mai detaliat în ceea ce priveşte programul autobuzelor.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Beltiug împreună cu Asociaţia Podgorenilor şi Forumul Democrat German din Beltiug.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.