Democrat-liberalii cer demiterea „consilierilor trădători” de la Medieşu Aurit

pdl-satu-mare
În cadrul unei conferinţe de presă organizat azi, 13 august la sediul PDL Satu Mare, democrat-liberalii l-au acuzat pe primarul USL, Silviu Zetea de la Medieşu Aurit de încălcarea legii în vederea asigurării unei majorităţi confortabile USL în cadrul Consiliului Local.

La confereinţa de presă au participat preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan, preşedintele Organizaţiei de Tineret a partidului, avocatul Adrian Cozma, vicepreşedintele PDL şi fostul primar al comunei Medieşu Aurit, Gheorghe Robaş şi unul dintre consilierii locali ai formaţiunii politice.

În luarea de cuvânt, Petre Mureşan a catalogat ca fiind acuzaţii grave declaraţiile făcute de către primarul Zeztea în cadrul unei şedinţe publice organizate duminică, 11 august, la adresa celor doi consilieri democrat-liberali care au mai rămas în Consiliul local din Medieşu Aurit. Potrivit liderilor PDL, Silviu Zetea împreună cu consilierii USL a dezinformat şi continuă să dezinformeze populaţia comunei spunând că cei doi consilieri democrat-liberali se opun proiectelor de interes local. „Prin astfel de manifestări, primarul împreună cu grupul de consilieri USL doreşte să-şi ascundă incompetenţa şi incapacitatea de a realiza promisiunile făcute în campania electorală”, a declarat Mureşan.

Vă reamintim că din cei cinci consilieri pe care PDL Medieşu Aurit i-a avut după alegerile locale din 2012, unul a demisionat, iar doi consilieri au trecut de partea USL.

Adrian Cozma a declarat că cei doi „consilieri trădători”, Nicolae Bancea şi Gheorghe Şuteu au fost validaţi deşi între timp au fost excluşi din PDL înainte de constituirea actualului legislativ. Potrivit legii consilierii excluşi din partidul care i-a promovat îşi pierd mandatului ceea ce nu s-a întâmplat cu cei doi „consilieri trădători” de la Medieşi în ciuda faptului că, conducerea PDL a cerut în mai multe rânduri demiterea acestora şi din Consiliul Local.

Cozma a făcut referire şi la acea petiţie înaintată Instituţiei Prefectului care a efectuat controale la Medieşu Aurit dispunând încetarea mandatelor celor doi consiliei ceea ce nu s-a întâmplat nici până în ziua de azi. Pentru luarea unei asemenea decizii este nevoie însă şi de votul consilierilor locali care au amânat de mai multe ori acest proiect de hotărâre.

În concluzie democrat-liberalii cer prefectului să intervină pentru a tranşa situaţia de la Medieşu Aurit. Dacă nu se intervine conducerea PDL se va adresa instanţei pentru a pune odată pentru totdeauna capăt scandalului din cadrul Consiliului Local de la Medieş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.