15 tineri francezi au vizitat Primăria din Satu Mare

Francezi1Francezi3

 

Un număr de 30 de tineri, 15 elevi ai Colegiului Naţional „Doamna Stanca” şi 15 tineri francezi ce urmează un stagiu de pregătire în domeniul animaţiei în Franţa au vizitat miercuri (7 august) dimineaţa Primăria municipiului Satu Mare, eveniment la care au participat edilul-şef, Dorel Coica şi viceprimarul Marcela Papici.

Primarul a mulţumit tinerilor pentru implicarea activă în comunitate şi i-a asigurat de tot sprijinul în implementarea proiectului european „Schimb franco-român-jocuri şi activităţi tradiţionale” care se derulează în municipiul Satu Mare în perioada 5-19 august, precum şi în viitoare proiecte. Proiectul a fost iniţiat de către Asociaţia „Francas des Vosges” reprezentată de Baptiste Auzeral, în colaborare cu Asociaţia „Freres Europa” din Satu Mare, cu sprijinul Colegiului Naţional „Doamna Stanca”. Un partener esenţial al proiectului a fost Şcoala „Octavian Goga”.

Activităţile desfăşurate la Satu Mare reprezintă a doua fază a proiectului început în 2012 când un grup de elevi români au participat la un schimb de experienţă în Franţa. Proiectul are ca obiective schimbul de bune practici în domeniul animaţiei socio-educative, interculturalitate, implicare sociala şi voluntariat.

Timp de două săptămâni tinerii români şi francezi vor desfăşura activităţi de animaţie socio-educativă cu copii din comunităţile dezavantajate din municipiul nostru, ca o continuare a activităţilor de animaţie desfăşurate în timpul anului de către asociaţia „Freres Europa” la Şcoala „Octavian Goga”. Proiectul nu se limitează însă la a implementa
activităţi deja trasate; o parte esenţială a acestuia reprezintă pregătirea activităţilor de către tinerii liceeni şi implicit formarea acestora în domeniul animaţiei, contribuind astfel la acumularea unor noi aptitudini şi competenţe, esenţiale pentru ei dar şi pentru comunitatea locală, odată puse în aplicare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.