Trei copii găsiţi de poliţişti în centrul Sătmarului

Copii
O fetiţă de 10 ani, un băiat de 9 ani şi un bebeluş de 8 luni au fost găsiţi de poliţişti în noaptea de sâmbătă, 27 spre duminică, 28 iulie, în faţa unui hotel din Centrul Vechi al Sătmarului. Cei doi copii mai mari au fost duşi la centrul de tranzit, iar bebeluşul de 8 luni a fost transportat la Spitalul Judeţean pentru investigaţii.
Oamenii legii au găsit şi părinţii copiilor care au declarat că micuţii nu au fost abandonaţi ci doar au fost lăsaţi nesupravegheaţi.Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, Octavian Apan ne-a declarat că instituţia pe care o conduce a demarat deja o anchetă însă, cel mai probabil copiii vor fi instituţionalizaţi.
„Am înţeles că mama a făcut demersuri iar în cursul zilei de azi (29 iulie) copilul de 8 luni a fost externat din spital. Noi am demarat o anchetă şi în funcţie de concluzia psihologilor şi asistenţilor sociali vom lua măsurile ce se impun. Dar cel mai probabil copiii vor fi instituţionalizaţi. Cei doi copii mai mari au mai fost la noi la centru”, a declarat Apan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.