Ultim omagiu adus părintelui Alexandru Tincu

Condoleante
Primaru lmunicipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica aduce un ultim omagiu celui mai îndrăgit duhovnic al sătmărenilor, Alexandru Tincu. Părintele i-a slujit cu smerenie lui Dumnezeu în toţi anii care i-au fost hărăziţi în această lume de Creator.
În continuare vă redăm mesajul edilului-şef al municipiului Satu Mare, transmis redacţiei noastre în după-amiaza acestei zile (duminică, 28 iulie):
“Aduc un ultim omagiu şi îmi exprim profundul regret pentru trecerea în nefiinţă a părintelui Alexandru Tincu unul dintre cei mai vrednici şi tenace slujitori ai Bisericii Ortodoxe din Satu Mare.
Părintele Alexandru Tincu, născut la 25 septembrie1941, înOdoreu, a absolvit Colegiul Naţional “MihaiEminescu”, iar apoi a terminatFacultatea de Teologie la Sibiu, în anul 1963. A fost ales protopop al Sătmarului după pensionarea părintelui protopop Ioan Tolescu.
Din momentul alegerii sale, părintele şi-a continuat activitatea la Protopopiat, activitate pe care a început-o în anul 1977. Întrucât activitatea de la parohie s-a împletit cu cea de la protopopiat, părintele Tincu a participat la toate sfinţirile, resfinţirile de biserică, dar şi la sfinţirea a şapte pietre de temelie, pentru noile biserici din municipiul Satu Mare.
A făcut parte din conducerea locală şi judeţeană încă de sfârşitul lui decembrie 1989, fiind consilier judeţean, până la Hotărârea Sfântului Sinod care a interzis asemenea activităţi de către clerici. De asemenea, a fost vicepreşedinte al Societătii de Cruce Roşie – filialaSatu Mare şi membru în Comitetul Judeţean al Asociaţiei Cultul Eroilor.
Activitatea editorială se reflectă în publicarea unor articole, ştiri, reportaje despre viaţa bisericească în cotidienele sătmărene. A publicat patru cărţi de predici, pentru care Direcţia Judeţeană de Cultură Culte şi Patrimoniu Naţional i-a acordat Diploma “Pentru promovarea literaturii religioase”.
A slujit până în prezent la Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, din Satu Mare fiind alături de sătmăreni şi problemele lor.
Dumnezei să-l odihnească în pace şi linişte!
Primar al municipiuluiSatu Mare
Dr. Coica Costel Dorel”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.