Industria uşoară, în topul locurilor de muncă vacante

Munca

Potrivit evidenţelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, la nivelul judeţului Satu Mare sunt un număr de 270 de job-uri vacante dintre care cele mai multe, 202, sunt în municipiul, reşedinţă de judeţ. Aşa cum ne-am obişnuit, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite în industria uşoară (confecţii – 84, cusători piese din piele – 20) iar cele mai puţine, câte unu la număr, în meserii precum: şofer automacaragiu, tâmplar universal şi programator de sistem informatic.
Totodată, angajatorii pun la dispoziţia celor care sunt în căutarea unui loc de muncă un număr de 25 de slujbe vacante la Carei, respectiv 41 de job-uri la Negreşti-Oaş. Din evidenţele AJOFM Satu Mare reiese că, cele mai multe locuri de muncă îi vizează pe cei cu studii medii (183), la polul opus situându-se cei cu studii superioare pentru care patronii au scot la bătaie doar patru locuri de muncă.
Cei care îşi doresc o slujbă în străinătate pot alege din ofertele puse la bătaie de ţări precum: Norvegia, Republica Cehă, Suedia, Slovacia, Germania, Austria, Franţa, Ungaria şi Belgia. Cele mai multe locuri de muncă le oferă germanii (174), unde doritorii pot alege între meserii precum: bucătar, ospătar, barman, manager restaurant sau specilaist IT. În Franţa, spre exemplu se caută trei kinetoterapeuţi şi un medic coordonator. Norvegienii caută un specialist berar dar şi un bucătar şef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.